Nyårsmonster

1 januari 2006 16:29 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Ja, vad hade jag väntat mig? Det är klart att så fort man bryter rutiner med barn blir det horror. Men på det hela taget var det bra ändå.

Vi fikade när Erik, Paula, Fredrik och Linus hade kommit, och de installerade sig i källaren. Barnen lekte med varann, och jag gjorde två stora fat med tiramisu. Det var enkelt, men desto värre att transportera till festen. Jag hade gjort mig fin, men när vi kom fram hade jag tiramisukladd på jackan, kjolen och stövlarna.

Viggo var litet besviken för att inte Jesper och Martin var där. Deras föräldrar Cina och Henrik var på festen, men de var hos sin mormor. Nå ja, Viggo hade kul med Fredrik och Linus. Ungefär när vi skulle sätta oss och äta började Viggo säga att han var trött och ville åka hem. Han ville inte äta någon mat, och jag slängde i mig maten. Sen fick jag sitta med honom och Klara i sovrummet, och Viggo var mest gnällig och grinig hela tiden. Bo bytte av mig litet. Litet senare hade Fredrik och Linus börjat titta på Lejonkungen på DVD, och då ville Viggo också titta. Det var räddningen för en ganska lång stund. De satt och tittade på hela filmen.

Lejonkungen

Så blev det efterrätt, och Viggo åt stora lass med glas med strössel. Sen var klockan tio ungefär, och Viggo var trött på gränsen till nervsammanbrott. Jag lyckades få honom att somna på Dantes och Magdas säng, och sedan sov han där tills vi skulle åka hem. Klara somnade också, och sov i soffan. Jag fick tid att umgås litet mer fokuserat. Klara vaknade tio minuter före tolvslaget, så då fick hon vara vaken tills vi skulle åka vid ettiden. De andra var ute och tittade på fyrverkerier vid tolvslaget, men jag stannade inne med Viggo och Klara, och då stannade Cina inne och höll mig sällskap. Bo och Henrik kom in när de två gånger hade varit nära att träffas av rakter:

http://bstr.blogsome.com/2006/01/01/gott-nytt-ar/

När vi skulle åka hämtade Bo bilen och jag bar ut Viggo insvept i min jacka. Han tyckte det var hemskt att bli väckt mitt i natten och grät och skrek. Han somnade om när vi var nästan hemma, och så var det samma sak när jag bar in honom i huset och till hans säng. Det tog lång tid att lugna honom. Jag låg hos honom och vi lyssnade på musik, och så somnade han om. Det var det monstret, och det var verkligen inte hans fel. Så var det dags att söva nästa monster, men hon var ju bara glad och ville inte sova. Klockan var nog över två när Klara somnade, och hon halvvaknade flera gånger på natten och jag ammade henne. Från åtta på morgonen fick jag inte sova mer, så jag är rätt trött nu. Så småningom vaknade alla till liv; Linus allra sist. Klockan 11 kom Maria och Magnus, och vi bjöd på Brunch. När alla hade åkt sov Bo och Viggo middag ett tag på madrasserna i källaren.

Ja ni, det låter som att det mesta var jobbigt, men vi hade faktiskt trevligt. Men det är på gränsen om det är värt det att åka bort på fest på kvällen när det blir så här, för det stör rutinerna så att det kan ta flera dar att komma rätt igen för barnen. Det enklaste är alltid att vara hemma hos oss och bjuda hem folk, så kan barnen sova som de brukar.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^