Pettson och Findus och hummus till middag

15 januari 2006 18:01 | Allmänt | 3 kommentarer

Mysig söndagskväll med hela familjen. Pettson och Findus på TV, och vi åt i soffan framför tvn för ovanlighetens skull. Jag har gjort hummus, och i det doppar vi pitabröd, morotsstavar, gurkstavar, paprika och champinjonskivor. Viggo äter inte hummus, men han äter morot, paprika och pitabröd med god aptit. Klara äter gurka och pitabröd med så stor förtjusning att hon liksom hoppar. Det här är så bra tv-mat, som är jättegod samtidigt som den är nyttig. Och hummus är ju busenkelt och blixtsnabbt att göra i matberedare eller mixer om man använder kokta kikärtor på konservburk. Jag brukar göra dubbel sats på en gång, för den håller rätt många dar i kylen. Och ett tips om pitabröd. Hattings pitabröd, som finns i kyldisken, är superbra. Vi har det alltid hemma i frysen. Bara att ta ut och micra direkt i någon minut, och så är de supergoda. Vi äter ofta pitabröd som vi fyller med grönsaker och köttfärsbiffar och någon sås, eller som tillbehör till en gryta.

Hummus
1 burk kikärtor (280 g utan spad)
3 vitlöksklyftor
saften från en citron, eller motsvarande mängd på flaska
1 tsk spiskummin
1/3 tsk paprika
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
litet kajennpeppar
3 msk olivolja
1 msk tahina (sesampasta)
2 msk finhackad persilja

Kör alla ingredienser i matberedare.

Klara tretand

15 januari 2006 11:37 | Allmänt | Kommentering avstängd

Nu har en av framtänderna i överkäken trängt fram genom tandköttet också.

En strid ström av frågor

15 januari 2006 9:38 | Allmänt | Kommentering avstängd

Viggo är verkligen inne i en period av att fråga hur allting funkar och varifrån allting kommer. Varifrån kommer oboyen, varifrån kommer plasten i duplobitarna, och hur får de olika färg, och så vidare. Tur för honom att han har föräldrar som än så länge tycker att det är rätt kul att förklara, och att vi har miljoners miljoner böcker att slå upp allt som är bra att veta och Internet att söka reda på fakta.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^