Om varför man bloggar

12 januari 2006 20:34 | Allmänt | 3 kommentarer

Det finns så många sätt att blogga och så många syften med det. En del är anonyma, medan andra berättar allt, och vissa är anonyma just för att kunna berätta allt. Man kan blogga om sitt liv eller ha ett särskilt tema som man skriver om. Till exempel mode, media eller politik. Min kollega Anton har några gånger i sin blogg på http://www.hull.nu/ gjort tio-i-topp-listor över bästa bloggarna, och tycker att det är bra om bloggar har en särskild inriktning som man håller sig till, och inte spretar för mycket åt alla håll.

Min blogg spretar nog mycket åt alla håll. För mig är bloggen något där jag skriver och tycker vad jag vill, utan att bry mig så mycket. Jag tycker att man kan vara ganska opretentiös. Det finns ju ingen som är tvungen att läsa vad jag skriver. Man kan läsa det man har lust med, och hoppa över sådant som inte intresserar en. Jag har ju inget public service-uppdrag; inget uppdrag alls. Jag har också ett annat språk än annars, som har en mer vardaglig jargong. Jag skriver till exempel aldrig sammandragningar av ord någon annanstans än på min blogg, som sånt och dar.

Jag tycker att det är ok att berätta vem jag är, och att berätta ganska mycket av mitt liv. Men jag berättar ju verkligen inte allt som händer och alla mina innersta tankar. En del tycker jag att jag kan bjuda på, för jag tycker att det är intressant att läsa sånt hos andra. Men jag skulle till exempel aldrig spy galla över Bo om jag är sur på honom, eller berätta om jag var sur på någon på jobbet. Jag vill inte hänga ut folk, och det är alldeles för många som läser min blogg.

Ganska mycket bloggar jag nog som kompensation för att jag inte hinner umgås så mycket med kompisar och hålla kontakt som jag skulle vilja nu under småbarnslivet. När jag bloggar vet jag att en massa kompisar får hänga med litet i min tillvaro och vad jag tänker på. Och jag skulle önska att en del av mina kompisar som inte bloggar gjorde det, så att jag kunde hålla koll på deras vardag också. För jag gillar att veta en massa vardagligheter, och att de som betyder något för mig har koll på mitt liv. Och jag älskar ju att diskutera allt möjligt med mina kompisar. Om vi inte hinner träffas så mycket hinner jag i alla fall blogga om en del som jag reflekterar över. Men bara en bråkdel. Det är så mycket jämt som jag tänker skulle vara intressant att blogga om, men som jag aldrig hinner skriva ner.

Hushållsschema

12 januari 2006 19:43 | Allmänt | 1 kommentar

På kylskåpet har Bo satt upp ett veckoschema över hur han planerar sina dagar. Där står sådana saker som när han ska väcka barnen och ge dem frukost, när de ska gå till dagis, när han ska sätta på en maskin tvätt, hänga tvätt, sortera tvätt, köra diskmaskinen, veckohandla, städa, och så vidare. Och han följer schemat än så länge.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^