Frånvarande fäder

23 januari 2006 8:26 | Allmänt | 1 kommentar
Ibland när Klara inte vill somna på kvällarna och jag sitter och ammar henne hamnar jag framför Nannyakuten, tv-programmet där en engelsk nanny ska hjälpa en amerikansk familj att få ordning på saker som inte funkar med barnen. Jag har väl sett delar av tre program på senare tid, och vad är problemet i alla familjerna? Jo, mamman är antingen hemmafru eller jobbar, men oavsett gör hon allt hushållsarbete och det är bara hon som tar hand om barnen. Papporna är borta eller hemma och slöar och håller på med nån hobby. Igår var det en väldigt kyrklig familj med många barn, och pappan var borta alla kvällar på kyrkokören eller olika kyrkouppdrag. Han sa att han ville ha fler barn, men han tyckte det var så jobbigt hemma att han inte ville vara där. Han pratade aldrig med barnen och gjorde aldrig något med dem. Det var verkligen hemskt. Varje gång är nannyns lösning att pappan ska ta ansvar, och varje gång funkar det!

Linssoppa

23 januari 2006 8:25 | Allmänt | 3 kommentarer
Jag gjorde linssoppa till lunchen, och Erik frågade efter receptet.

Linssoppa

Olivolja
1 gul lök
1 liter vatten
1 vitlöksklyfta
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk krossad tomat
1 msk tomatpuré
1 potatis
2 dl torkade röda linser
½ msk balsamvinäger
svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk paprika
Spiskummin
Kanel
Koriander
Kryddnejlika
Ingefära

Hacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. Stek lök och vitlök i olivoljan. Häll på vatten, buljongtärningar, tomatkross, balsamvinäger och tomatpuré och koka upp. Häll i potatistärningarna och linserna och alla kryddor. Koka cirka 20 minuter.

Spela spel

23 januari 2006 8:25 | Allmänt | Inga kommentarer
Hann inte blogga igår, så jag satt på tåget och skrev litet som jag lägger ut nu.

Vi hade ju nattgäst natten till söndag, och Erik stannade på lunch innan han stack iväg. Då hann han också träffa Magnus och Maria, som vi hade bjudit in på lunch och att komma och hämta babygrejer som de får låna. Nu är det bara en månad kvar till nedkomst.

Bo testade att spela spel med Viggo häromdagen, så igår plockade jag fram ett par gamla spel från när jag var liten. Det var Emilspelet, där man ska ta sig runt med tärning, och där man kan hamna i snickarboa, och så Tingeling, som är litet som bingo med brickor med bilder av disneyfigurer och kort med samma bilder som ska placeras ut på rätt plats. Viggo vann båda, och var mycket nöjd.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^