men jag kan också

20 januari 2006 21:45 | Allmänt | 1 kommentar

Jag satt i soffan med Klara i knät, och hade just ammat henne. Det var snart läggdags för Viggo. Han kom gående med sin docka Linnea i famnen och pratade för sig själv om att han skulle amma. Jag sa inget, men tittade nyfiket vad han skulle göra. Han satte sig på högen med sittkuddar, drog upp sin tröja litet, och lade dockan mot magen. Där satt han. Bo kom upp från källaren, och jag frågade Viggo om pappor kunde amma. Nej, sa Viggo, bara mammor, men jag kan också!

Mathias fixade IKEA-fåtöljen

20 januari 2006 21:31 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Eftersom jag skulle ha sammanträde med fastighetsstyrelsen för Företagshuset Drabanten klockan 9.00 fick jag en litet soft morgon med barnen. Skönt. Jag hann med 11-tåget och köpte sushi och tog med till kansliet när jag kom ut till Essingen.

Större delen av eftermiddagen ägnade jag åt att montera IKEA-grejerna till mitt rum. Först gick det jättebra, och det var så trevligt, för jag kunde lyssna koncenterat på Sylvia Plath-följetongen från webben och Spanarna. Så skulle jag montera fåtöljerna. Först var det inga problem, men sen funkade det inte. Det var inte så att det var svårt att förstå bruksanvisningen, och inte särskilt många moment, men det gick superdåligt att skruva i vissa av skruvarna. Efter ett tag fick jag hjälp av Anton, men trots att vi var två som hjälptes åt gick det inte att skruva i en av skruvarna. Vi hade givit upp, och jag hade tänkt be vaktmästeriet om hjälp, men på fikarasten satt Mathias och sa att det där skulle han klara lätt – och det gjorde han. Tack Mathias, du var eftermiddagens hjälte. Sedan skruvade jag ihop den andra fåtöljen själv, men en av skruvarna är inte riktigt inskruvad. Jag ska ta med bättre verktyg än den som medföljde från IKEA, så ska jag nog fixa det.

Fåtöljerna som jag köpte är nya på IKEA. De heter Solsta och kostar bara 595 kronor. Ni kan kolla här: http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10103&storeId=2&langId=-11&productId=63738 Alltså, jag fattar varför de är så billiga. När man knackar på sidorna låter det helt ihåligt och burkigt, och det är ett väldigt billigt tyg, som inte verkar särskilt slitstarkt. Och det värsta, som jag inte såg när jag tittade på den på IKEA, och som jag aldrig sett på en fåtölj förut. De små klotsarna till ben var gjorda av plast! Trots detta tycker jag att de är helt ok för sitt syfte. Jag skulle aldrig köpa dem hem till oss, dels för att de inte är tillräckligt snygga, de ser för billiga ut, och dels för att de inte skulle hålla i en barnfamilj med klättrande barn och spill. Fåtöljen skulle gå sönder, tyget skulle nötas, och det skulle bli skitigt, men klädseln är fast. På jobbet däremot är de ok bekväma att sitta i med någon när man har besök eller när man vill sitta på något annat än arbetsstolen ett tag om man ska korrekturläsa eller nåt. Det blir inte heller samma slitage på jobbet, så klädseln håller nog, och inte brukar man spilla så mycket där heller. Och de ser ok ut med de extra kuddarna jag köpte, inte värsta snyggaste, men ok. Ibland är kvalitet, både vad gäller funktion och utseende, värt att betala för, men ibland är ett billigt alternativ ok.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^