Kataloghuset

17 januari 2006 20:36 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

Vårt hus är ett Hultsfredshus från 1962. Idag har jag köpt boken ?Kataloghuset : Det egna hemmet i byggsats?, red. Richard Edlund (Byggförlaget). Den är utgiven i samarbete med bland annat Jönköpings läns museum, och en av författarna är Pippi, Britt-Marie Börjesgård, som är byggnadsantikvarie där. Pippi känner jag främst genom att vi båda sitter i Våra Gårdars förbundsstyrelse, men jag kände henne även innan dess. Hon har bland annat varit generalsekreterare på UNF och suttit i IOGT-NTO:s förbundsstyrelse. Boken är jättefin, och jag vill bara läsa den med en gång! Den behandlar kataloghusens historia under hela 1900-talet. Ofta rynkas det på näsan åt kataloghus, men det finns så många gamla hus som folk inte har en aning om att de är kataloghus.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^