Byggarbetsplats

31 mars 2008 18:42 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Sitter fortfarande på jobbet och betar av saker. Nu börjar det bli lugnt här. Det har bankat mycket här under dagen. Arbetet med att bygga om på mitt våningsplan på jobbet är i full gång, så det är hela havet stormar här. Folk flyttas omkring för att rummen ska anpassas så att alla får plats till slut. Just nu sitter delar av ekonomienheten i redaktionsrummet utanför kommunikation. Där bakom hyllorna kan man skymta Lydias och nya chefen Johannas rum.

dsc00369.jpg

dsc00374.jpg

En anständig kopp te

31 mars 2008 16:24 | Allmänt | 3 kommentarer

Hemma brygger jag gärna te i kanna, men på jobbet tycker jag att det får gå fort, så då får det duga med påste. Vilket skulle vara helt i sin ordning om det fanns Earl Grey. Earl Grey är pålitligt och gott. Man tröttnar aldrig. Ibland finns det Earl Grey i fikarummet, men så tar det slut, och bara fruktteerna finns kvar. Jag avskyr fruktteer. Det smakar som tuggummiavkok. (Nej, jag har aldrig smakat tuggummiavkok, men ni fattar.) Vem vill egenligen ha alla de där fruktteerna? De blir ju alltid kvar till sist, efter Yellow Label. Kan man inte få en anständig kopp te på jobbet?

Ta ut sig

31 mars 2008 14:22 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

dsc00363.jpg

Allting är relativt. Jag är nog normalt ganska stark. Ingen mesig brud som inte kan ta i liksom. Men efter en veckas influensa gör det mesta mig matt. Som att flytta de stora tunga kompakthyllorna i arkivlokalen till exempel. De är 5 meter långa, 80 cm breda och 215 cm höga. Det ryms ganska mycket i dem, och papper är tungt.

Inte hittade jag vad jag sökte heller. Jag ska nog sitta på min rumpa framför datorn och skriva istället.

Dagens kopp: Hyacint

31 mars 2008 6:58 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

dsc00299.jpg

Allra mest använder jag Hyacint-koppen av Arthur Percy i december, när man har hyacinter inne. Utomhus är det förstås hyacinttider snart, men jag tycker att det är en adventskopp.

Lagom stor och vid, och skön att dricka ur. Den raka, något utställda formen känns pålitlig och förnuftig, men inte på ett tråkigt sätt. Vuxet självsäker, behöver inte kråma sig för att synas.

Koppen i flintgods är verkligen vacker med sin svarta dekor i koppartryck under glasyr, som jag tycker påminner om linoleumsnitt på något vis. Jag är inte så blommig och romantisk av mig när det kommer till formgivning. Men trots att det är blommor på upplever jag den inte blommig. Den här svarta varianten tillverkades 1956–1976. Dekoren förekom även i flytande blått 1956–1969.

Både modell och dekor är formgiven av Arthur Percy, och modellen som har beteckningen AU tillverkades även med andra dekorer från 1952 och framåt av Gefle porslinsfabrik, där Percy var konstnärlig ledare.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^