Köttis

13 mars 2008 17:48 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Ett par bilder från gårdagens besök på Kött Kök & Bar. Vi väntar på maten.

dsc00092.jpg

dsc00093.jpg

Pappas gamla Halda

13 mars 2008 17:40 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

För länge sedan frågade jag pappa om han hade kvar sin gamla Halda, och om jag kunde få den. Jag är ju väldigt svag för gamla skrivmaskiner för att de är så coola och snygga. Men pappa kunde inte hitta den, och trodde att den var slängd, hemska tanke. Men när mamma skulle packa ihop kartonger med gamla handlingar som hon skulle lämna till Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek, min gamla arbetsplats, så hittade hon Haldan i källaren. Och nu är den min! Se så fin den är. En riktig bra-att-ha-grej, eller hur?

pict9454.jpg

Plastjesus övergiven

13 mars 2008 17:30 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Kom just att tänka på plastjesus som är övergiven på jobbet i två dagar. Nu får jag dåligt samvete. Han borde ju ha fått följa med hem och lajja med Klaras figurer. Där hade han passat in.

pict9448.jpg

Slackertillvaro

13 mars 2008 16:41 | Allmänt | 3 kommentarer

Ja, det är ju inte så att det är nån slackertillvaro att vara hemma och vabba. Jag tar hand om barnen, tvättar och städar. Viggo har kräkts en gång idag, så än är det inte över. Men sedan åt han bra till lunch. Lyssnar på P1 för litet vuxenstimulans. Och ibland hinner jag sitta vid datorn med Klara klängande på mig. Det är inte direkt så att jag kan koncentrera mig och få något jobb gjort.

Rubriken syftar istället på ett av gårdagskvällens samtalsämnen, nämligen vad man skulle göra om man inte jobbade, utan bara var ledig på dagarna. Maria och Magda tyckte nog inte alls att man skulle vara det. Magda tyckte till och med att det var bra med en massa tråkiga arbetsuppgifter.

Men Dante skulle inte ha något emot att glida omkring i tillvaron och få betalt för det. Så här skulle en typisk dag kunna se ut: Vakna vid halvtio. Äta god frukost och läsa tidningen länge. Sen kan man sortera skivor ett tag, alltid, varje dag. Om det är fint väder kan man gå ut sen. Dra en repa på stan och fika litet, men man kan ju inte äta bakelser varje dag. Sova middag. Sen är nog dagen slut.

Och Magnus har ju också alltid helst velat slippa jobba. Han skulle dricka kaffe och sortera och systematisera grejer, och så skriva bildade kommentarer på folks bloggar.

Själv skulle jag kunna tänka mig att glida omkring och störa folk på deras jobb. En förmiddag hos Dante på Systeam eller på distriktsexpeditionen hos Jenny och Ullie om jag är i Uppsala, och i Stockholm till exempel glida förbi Advokatsamfundet och lura iväg Magnus till Tössebageriet för en White lemon eller Tahiti, eller dra med Maria L från Carl Malmstens skola för ett museibesök och en loppisrunda. Och så skulle jag blogga massor. Magnus och Dante säger att det är helt ok om jag kommer och stör dem. Fast jag har ju ingen finansiering för det här.

Den kanske trillar av?

13 mars 2008 13:49 | Allmänt | Kommentering avstängd

Aj då. När jag lagade lunch tidigare råkade jag bränna mig på fingertoppen på vänster ringfinger. Skulle plocka upp pasta som trillade utanför kastrullen när jag hällde i, och så kom jag åt kanten av den heta plattan med fingertoppen. Hur klantig får man vara? Men jag hade fingret i ett glas med iskallt vatten i en timme efteråt, förutom när jag skulle skära grönsaker, plocka fram och en del annat. Ni som känner mig vet ju att jag är vänsterhänt, så det är ganska handikappande att ha fingret i ett glas vatten. Men hellre det i en timme om det lindrar skadan. Vem vet, fingertoppen kanske skulle trilla av annars?

Jazzflicka

13 mars 2008 9:54 | Allmänt, Lyssnar på | Kommentering avstängd

Vilken trevlig kväll det blev igår. Först middag på Kött Kök & Bar. Verkligen bra koncept att man får komponera maten själv utifrån olika val. Man väljer vilken sorts kött och storleken på det, och så vilken sås man vill ha och vilket tillbehör. Samma sak med desserterna, men det hann vi inte med.

Och konserten med Koop var naturligtvis bra. Det är klart att det höjer stämningen när de spelar i sin gamla hemstad och öppnar med att säga ”Vi är Koop och vi kommer från Uppsala”.

I UNT kan man läsa en intervju med Oscar och Magnus inför konserten.

Till hösten spelar de in ett nytt album. Det ser jag fram emot.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^