Finns det kiosker fortfarande?

27 mars 2008 14:32 | Allmänt, Bilder, Förpackat | 7 kommentarer

dsc00283.jpg

Jag minns den här godispåsen från min barndom. Riktigt säker är jag inte vilken kiosk som hade den. Kanske tobaksaffären på Torbjörns torg, kiosken på Svartbäcksgatan nära Domarringen eller kiosken på torget i Öregrund. När man handlade godis sa man ”Jag vill ha smågodis för xx kronor”. Det kunde vara en eller två kronor bara; för det fick man en hel del. Godisarna kostade 5 eller 10 öre styck. Och så fick man antingen peka vad man ville ha, eller så kunde man säga vilka smaker man ville ha.

Just den här påsen är dock inte från min barndom. Den fick jag när jag handlade kanderade violer, rosenblad och mimosa på Ofvandahls för några år sedan. Och så hittade jag den när jag var ner i matkällaren och skulle hämta en grej.

Finns det förresten kiosker fortfarande? Jag menar, finns det någon som använder det ordet? Det är väl mer godisbutiker, små närlivs, tidningsaffärer eller så säger man olika kedjors namn, som Pressbyrån.

Dagens bästa

27 mars 2008 11:37 | Allmänt, Läser | Kommentering avstängd

Men åh, vad glad jag blev när jag läste om nya ledarduon på Aftonbladets kulturredaktion. Karin Magnusson och Åsa Linderborg som jag gillar så mycket. Mycket bra val. Läs här och här.

Bättre nu

27 mars 2008 10:27 | Allmänt, Tittar på | 1 kommentar

Det verkar faktiskt som att febern har gett med sig. Men man vet aldrig, den kanske kommer tillbaka. Hostar gör jag i alla fall så det gör ont i halsen och bröstet, och snorar och snorar. Just nu är jag dock bara täppt i en näsborre. Man får vara glad för det lilla.

Den totala motviljan mot mat har också försvunnit. Jag har ätit två skivor rostat bröd med ost till frukost, och det var helt okej. Och druckit te. Faktum är att det inte ens har varit gott med te, hörde du det Lydia!

Jag ska faktiskt försöka jobba litet idag. Det slår ju bara mot mig själv när jag kommer tokmycket efter med arbetet. Men mest ta det lugnt och vila. Har hela första säsongen av Mad Men som jag tänkte börja titta på. Det kan ju aldrig vara fel med reklambyrå på 60-talet. Jag älskar tv-serier och filmer som utspelar sig på 50- och 60-talet.

Och så får jag lov att orka hämta barnen på dagis idag.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^