Pustar ut

30 mars 2008 18:06 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

dsc00348.jpg

Här sitter jag i vårsolen på trappen och pustar ut efter Klaras kalas med en kopp te. Vi var tio vuxna/halvvuxna och två barn.

Min syster sa när hon skulle åka att jag såg hängig ut och var grå i ansiktet, och inte borde jobba imorgon heller. Men det kan hon ju glömma. Grå i ansiktet kan hon vara själv. Jag ser jättepigg ut, eller hur? Nysnuten och allting.

dsc00346.jpg

Kalas!

30 mars 2008 12:05 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

DSC00323.JPG

Förberedelser

30 mars 2008 10:55 | Allmänt | Kommentering avstängd

Med lätt huvudvärk förbereder jag inför Klaras kalas. Klockan 12 kommer alla. Lunch, och så tågtårta.

Har också hunnit se min syster i Nyhetsmorgon. Det gick väl bra.

Jag kanske skulle dricka litet te och ta ett par panodil för att mota bort huvudvärken.

Dagens kopp: Prunus

30 mars 2008 10:12 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

dsc00292.jpg

Ännu en kopp som jag växte upp med, Stig Lindbergs Prunus. Vi hade bara tekopparna med mjölkkanna och sockerskål tror jag, och det var pappa som hade köpt dem när han bodde i Örebro och jobbade som ledarskribent på Örebro-Kuriren i mitten av 60-talet. Själv har jag både te- och kaffekoppar, och så en del uppläggningsfat och annat.

Den här är inte alls så elegant som Blå Eld, och inte lika skön att dricka ur. Den har dessutom problemet att teet svalnar för fort, för den är litet för liten och vid.

Varför gillar jag den då? Ja, men dekoren är ju så ruskigt snygg. Så cool. Det är så fantastiskt fina nyanser i plommonen och bladen, och de små lila strecken på en del av plommonen.

Modellen heter LI, och formgavs ursprungligen av Stig Lindberg med dekoren Spisa Ribb till H55-utställningen. Med Lindbergs dekor Prunus tillverkades den 1962–1974. Godset är benporslin, oerhört slitstarkt och hållbart. Dekoren är kromotryckt i blått, grönt och svart.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^