Utslagen

23 mars 2008 10:00 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Viggo sa att han ville titta på en film när det var läggdags, och jag var rätt slut, så jag tyckte det var en bra idé istället för att läsa saga. Fast Viggo somnade efter tio minuter ungefär, i pyjamas och sin nya keps som han vill ha på sig jämt, och med en legobit i handen. Skön stil.

dsc00258.jpg

Göra plats för mer

23 mars 2008 9:54 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Det var väldigt kallt och blåsigt men soligt igår, och för att göra plats för tårta, godis och mera mat tog vi en promenad i Röbo. På de öppna leråkrarna var det blåsigt, men vi höll oss varma genom att springa omkring i labyrinterna i enrissnåren. Det var delvis snötäckt och delvis barmark.

dsc00250.jpg

dsc00253.jpg

dsc00254.jpg

Sen gick vi hem och värmde oss med te och kaffe och påsktårta.

dsc00256.jpg

Godismonster.

dsc00257.jpg

Och som avslutning på allt lagade vi middag och åt tillsammans till tonerna av gamla Staxsinglar. Lammstek och rostade grönsaker och potatisklyftor. Mycket bra påskafton.

Estniska ägg

23 mars 2008 9:34 | Allmänt, Bilder, Pyssel och hantverk | 2 kommentarer

Traditionsenligt hade vi bjudit hem kompisar på påskafton. Det var Dante och Magda och familjen Hallbert. Viggo och Klara var såklart jätteglada att Jesper och Martin var här ock lekte.

Vi började med att färga ägg på estniskt vis till lunch. Då tar man ett slitet gammalt lakan och river sönder lappar av. Sedan slår man in äggen i växter, färgade fjädrar och lökskal, och sveper lapparna om. Man kan ha till exempel mossa, blommor och blad, bark, björkris. Sedan surrar man sytråd runt och kokar äggen så. Vi kokade alla äggen i en jättegryta i 15 minuter. Då sänkte vi ner dem när vattnet hade kokat upp. Man behöver lång koktid när det är mycket ägg och för att det ska bli ordentligt med färg, men det blir såklart hårdkokta ägg.

Så här ser äggpaketen ut.

dsc00214.jpg

Viggo med sytråd.

dsc00215.jpg

dsc00219.jpg

Henrik öppnar äggpaketen efter kokning.

dsc00229.jpg

dsc00226.jpg

Mina ägg.

dsc00234.jpg

Klara äter ägg.

dsc00237.jpg

Dante och Magda jämför ägg.

dsc00244.jpg

Massor av kycklingar

23 mars 2008 8:36 | Allmänt, Bilder, Pyssel och hantverk | Kommentering avstängd

Jag sådde gräs på ett fat i måndags, och det hann faktiskt upp i tid till påsk. Idag är det ännu finare, men den här bilden tog jag igår morse. Barnen har fått vräka på kycklingar, harar, lamm, påskkärringar och ägg. Det mesta är köpt på tradera. Jag älskar pynt från 50- och 60-talet. Särskilt fina är kycklingarna med glasögon och hatt.

dsc00179.jpg

Klara tycker förstås att det är otroligt roligt att ställa upp alla tuppar, hönor och kycklingar på olika sätt. Man kan ställa dem på rad, i ring eller efter storlek till exempel.

dsc00184.jpg

I påskriset har jag en hel del av fåglarna som jag även har i julgranen. De är så fina. Och riset står i dominovasen som jag har ärvt efter mormor.

dsc00191.jpg

Seg och hängig

23 mars 2008 8:27 | Allmänt | Kommentering avstängd

Jag hade faktiskt ont i huvudet hela dagen igår när vi hade kompisar här. Tänkte att det var för att jag hade sovit för litet. Men nu har jag sovit. Struntade i film och gick och lade mig igår. Men i morse när barnen tyckte att det var dags att gå upp hade jag ännu mer ont i huvudet och känner mig öm i kroppen. Hostar litet också. Fan. Jag vill inte bli sjuk. Jag har tagit panodil och sitter här och dricker te. Nu ska jag lägga ut litet bilder från igår.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^