Gå ned på knä

21 mars 2008 12:29 | Allmänt | 1 kommentar

Jag har hängt med barnen på förmiddagen, men när det blir Stil i P1 går jag ner för att duscha och lyssna ifred. Kommer på att jag ska passa på att skrubba rent badrummet. Det är så bra att passa på när man ändå ska duscha sen, så kan man skrubba rent sig själv efteråt.

Jag skrubbar handfat, toastol, alla svåråtkomliga vinklar, väggar, golv, lister, lampknappen, rubbet. Avslutar med att spola av allt med duschen. Våtutrymmen är verkligen smidigt att städa på det sättet. Varje dammkorn försvinner när man spolar av, särskilt på svåråtkomliga ställen som bakom toastolen, rör och element.

Under tiden som jag städar blir det gudstjänst istället. Det är väl det enda i P1 som jag brukar stänga av, men ibland kan det vara intressanta predikningar även om jag inte tror på Gud. Läser vad Hedgehog-sara skriver om långfredagen, att den ska vara lång och tråkig, och vad Lydia skriver om att vara med Gud på långfredagen och alla andra dagar, och att gå ned på knä för Gud. Det gör ju inte jag, ateist som jag är. Men jag har verkligen full respekt för andras tro. Min gamla korridorskompis Nine som läste till präst kallade det där som jag firar för pyntpåsken. Den ville hon inte vara en del av. Hon ville vara med Gud.

Jag ska gå och simma snart, och sen ska jag och barnen pyssla och pynta. Och jag går bara ned på knä för att skrubba rent här hemma.

Att välja bort alkoholen

21 mars 2008 9:23 | Allmänt, Läser | Kommentering avstängd

Marcus Birro skriver bra i Aftonbladet om alkoholism. Läs också om människorna som väljer bort alkoholen av andra skäl.

Välj bort alkoholen du också. Det har jag gjort. Jag har aldrig behövt alkoholen. Den behövs verkligen inte, varken i livet eller i samhället i stort.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^