Gå ned på knä

21 mars 2008 12:29 | Allmänt | 1 kommentar

Jag har hängt med barnen på förmiddagen, men när det blir Stil i P1 går jag ner för att duscha och lyssna ifred. Kommer på att jag ska passa på att skrubba rent badrummet. Det är så bra att passa på när man ändå ska duscha sen, så kan man skrubba rent sig själv efteråt.

Jag skrubbar handfat, toastol, alla svåråtkomliga vinklar, väggar, golv, lister, lampknappen, rubbet. Avslutar med att spola av allt med duschen. Våtutrymmen är verkligen smidigt att städa på det sättet. Varje dammkorn försvinner när man spolar av, särskilt på svåråtkomliga ställen som bakom toastolen, rör och element.

Under tiden som jag städar blir det gudstjänst istället. Det är väl det enda i P1 som jag brukar stänga av, men ibland kan det vara intressanta predikningar även om jag inte tror på Gud. Läser vad Hedgehog-sara skriver om långfredagen, att den ska vara lång och tråkig, och vad Lydia skriver om att vara med Gud på långfredagen och alla andra dagar, och att gå ned på knä för Gud. Det gör ju inte jag, ateist som jag är. Men jag har verkligen full respekt för andras tro. Min gamla korridorskompis Nine som läste till präst kallade det där som jag firar för pyntpåsken. Den ville hon inte vara en del av. Hon ville vara med Gud.

Jag ska gå och simma snart, och sen ska jag och barnen pyssla och pynta. Och jag går bara ned på knä för att skrubba rent här hemma.

1 kommentar

  1. Bästa syster

    Visst är det ett bra sätt att städa badrum!!
    Och jag tycker du tänker så klokt om det andra oxå. Man ska stå för den man är. Eller falla på knä ibland. Lite blygt. Om man är som jag. Du är bra du!
    Hoppas laxen är god. Den är faktiskt himla teologiskt korrekt oxå. För fastan tar ju inte slut förrens imorgon natt. Då hoppas jag både jag o Lydia frisknat till så vi kan fira lite. Vi verkar ha tagit det här med långfredagsdepp lite väl bokstavligt

    Comment by Anna K — 2008-03-21 21:04 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^