Slackertillvaro

13 mars 2008 16:41 | Allmänt | 3 kommentarer

Ja, det är ju inte så att det är nån slackertillvaro att vara hemma och vabba. Jag tar hand om barnen, tvättar och städar. Viggo har kräkts en gång idag, så än är det inte över. Men sedan åt han bra till lunch. Lyssnar på P1 för litet vuxenstimulans. Och ibland hinner jag sitta vid datorn med Klara klängande på mig. Det är inte direkt så att jag kan koncentrera mig och få något jobb gjort.

Rubriken syftar istället på ett av gårdagskvällens samtalsämnen, nämligen vad man skulle göra om man inte jobbade, utan bara var ledig på dagarna. Maria och Magda tyckte nog inte alls att man skulle vara det. Magda tyckte till och med att det var bra med en massa tråkiga arbetsuppgifter.

Men Dante skulle inte ha något emot att glida omkring i tillvaron och få betalt för det. Så här skulle en typisk dag kunna se ut: Vakna vid halvtio. Äta god frukost och läsa tidningen länge. Sen kan man sortera skivor ett tag, alltid, varje dag. Om det är fint väder kan man gå ut sen. Dra en repa på stan och fika litet, men man kan ju inte äta bakelser varje dag. Sova middag. Sen är nog dagen slut.

Och Magnus har ju också alltid helst velat slippa jobba. Han skulle dricka kaffe och sortera och systematisera grejer, och så skriva bildade kommentarer på folks bloggar.

Själv skulle jag kunna tänka mig att glida omkring och störa folk på deras jobb. En förmiddag hos Dante på Systeam eller på distriktsexpeditionen hos Jenny och Ullie om jag är i Uppsala, och i Stockholm till exempel glida förbi Advokatsamfundet och lura iväg Magnus till Tössebageriet för en White lemon eller Tahiti, eller dra med Maria L från Carl Malmstens skola för ett museibesök och en loppisrunda. Och så skulle jag blogga massor. Magnus och Dante säger att det är helt ok om jag kommer och stör dem. Fast jag har ju ingen finansiering för det här.

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Om jag någonsin blir så rik att jag kan finansier viktiga projekt lovar jag att du blir det första. Men då får du lova att du kommer o stör mig typ en gång i månaden. O en gång i halvåret kanske du kan komma in på jobbet, se så där ruskigt bestämd ut. Så kan jag säga: det där är min syster. Hon är arkivarie, nu ska ni få se på ordning. Varpå vi smäller igen dörren o sätter på the. Sen kan vi väl sprätta runt lite, kanske slänga några högar. du kan skriva snygga etiketter med djupa ledord ”banbrytande infrainvesteringar” ”nya taxesystem” ”visioner för mobilitet ”fjärvärmeförsörjning för 2020-talet” Jag lovar att det bir en märkbar förbättring!

    Comment by Anna — 2008-03-13 21:17 #

  2. Jag kan se bestämd och sträng ut, syster!

    Comment by Kerstin — 2008-03-13 21:21 #

  3. Men jag vet ju det. O du kan ordna. O skriva vackra etiketter. Men du har så många begåvningar. Jag tror du skulle kunna bli en utmärkt slacker/jobbstörare. För du är så bra att dricka the med

    Comment by Anna — 2008-03-14 6:32 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^