Varför då?

8 december 2005 23:27 | Allmänt | 2 kommentarer

På en del andra tillhandahållare av bloggsidor måste man skriva en kod, eller vad man ska kalla det, när man kommenterar. Har inte riktigt fattat varför. Framför allt har jag inte fattat varför de skumpvisa bokstavskombinationerna som man ska skriva av ska vara skrivna litet vingligt. är det meningen att det ska vara en svårighetströskel, så att man inte råkar skicka en ogenomtänkt kommentar?

Det är så både på blogspot.com, till exempel http://grusimaskineriet.blogspot.com/ och blogs.se, till exempel http://www.hagelstedt.blogs.se/main.

Samla kvitton och streckkoder

8 december 2005 19:42 | Allmänt | Inga kommentarer

Vi använder Semper-välling och Libero-blöjor, och nu kör de varsin kampanj där man kan få reklamprylar. Om man skickar in streckkoder från vällingpaketen får man en regncape kombinerad för barnet och vagnen, och om man skickar in kvitton från blöjpaketen får man regnkläder. Jag vet att alla konsumenter får betala de där reklamprylarna genom sina köp, men om de nu har dem och jag ändå bara köper deras produkter kan jag ju skicka in och få prylarna likaväl som någon annan. Båda paketen har kommit den här veckan. Otroligt fina prylar, faktiskt!

Ni kan kolla här:

http://www.althen.se/semper3/content.htm

Sedan tidigare har vi skickat efter vällingburken. Den är jättebra.

http://www.libero.se/Pages/MarketActivities/Campaigns/CollectGet/CollectGet.aspx?id=9533

Vi har samlat till grodjackan och kaninsydvästen. Kampanjen pågår till årsskiftet, så vi får se vad vi hinner få ihop mer, men vi förbrukar ju rätt mycket blöjor.

Varför vi använder Semper och Libero? Alternativet till Semper är Nestlé, och det vet alla att de är onda. Den andra stora blöjtillverkaren är Pampers, och de hade fånigast och mest kräkframkallande reklam när vi väntade Viggo.

Rökigt tyg

8 december 2005 13:09 | Allmänt | Inga kommentarer

Bo orkade iväg och handlade litet, och så var han iväg och hämtade ett paket. Det var en Traderavinst som jag ropat in, fina Marimekkotyget Puketti på grön botten. Men det stank cigarettrök, så jag slängde det i tvättmaskinen direkt. Sånt tycker jag att säljaren ska skriva i objektbeskrivningen. När det är barnkläder, som ju jag köper en del, brukar folk skriva rök- och djurfritt hem och liknande. Jag har tidigare köpt samma tyg på brun botten och på röd botten. Jag har tänkt sy gardiner och kuddar till Klaras rum av det. Här kan ni se tyget:

http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=21303131

Jag tar hand om dig när du är sjuk, mamma

8 december 2005 9:09 | Allmänt | 1 kommentar

Gårdagen var ingen höjdare. Jag låg mest i sängen och sov med en hink på golvet nedanför. Var bara upp och ammade Klara när det behövdes. Lyckades få i mig litet knäckebröd och vatten. Barnen har dock inte haft några magsjuketendenser, så de verkar klara sig. Men Viggo har fått stanna hemma från dagis hela veckan. Dumt om han har magsjukesmitta på sig och smittar alla andra. Och så har han varit litet diffust hängig, men inte massa feber eller förkylning. Klara är mera snorig igen. Jag har fortfarande ont i kroppen, men inte frossa eller illamående. Det är ju litet knäppt när man blir sjuk och får ont överallt, för det enda man orkar göra är att ligga i sängen och sova sig igenom det hela, och ligger man för länge får man ju mer ont. Tur att jag och Bo inte hade den akuta fasen av magsjukan samtidigt. Då hade vi fått kalla in hjälp för att ta hand om barnen.

Nu för en stund sen när jag låg i soffan kom Viggo och kröp upp hos mig och klappade mig. Jag tar hand om dig när du är sjuk, mamma, sa han.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^