Fågelstreck och frusna händer

9 december 2005 11:57 | Allmänt, Bilder, Pyssel och hantverk | 2 kommentarer

Kolla här vad vi såg när vi kom ut!

Flyttfåglar

Klara somnade nästan med en gång i vagnen. På vägen till skogen i Röbo postade vi en present till Astrid i Paris. Den hade jag köpt när jag var i Stockholm 8 november, och sedan har den legat i byrålådan och jag har glömt att göra ordning och gå och posta. Men nu blev jag påmind, för jag fick mejl av Teresa.

I Röbo plockade vi mossa, lingon- och blåbärsris och fina kvistar. Nu ska vi göra ett fint landskap med tomtar. Och jag måste ha spegel som sjö. Undrar om jag inte ska göra en tomtegrotta. Det har mina föräldrar och mammas syskon, och mormor hade en. Jag tror att det var en god vän till mormor i Vallentuna som hette Saga, som hade gjort dem. Jag ska fotografera mammas och pappas tomtegrotta i jul och lägga ut bilden. Det var förresten jättefint väder. En minusgrad och soligt. All snö har smält bort. Tyvärr började Viggo frysa om händerna när vi var på väg hem. Och jag som nyligen köpte nya vantar på Polarn och Pyret till honom för att han gnällde om att han frös i dem han hade. Jag trodde de var extra varma. Vad ska vi hitta på då? Det måste ju vara något som sitter bra på och som går att leka i.

När vi kom in gnällde och grinade Viggo för att han var så kall om händerna. Vi kröp ner under täcket i hans säng alla tre och värmde oss. Sedan åt vi lunch och Viggo åt massor. Nu bygger han järnväg på golvet här bredvid, och Klara sprattlar i min famn.

Jag hoppar över regnbågen

9 december 2005 8:46 | Allmänt | 3 kommentarer

sa Viggo när han hoppade över tröskeln in i badrummet för att borsta tänderna.

Nu går vi till skogen!

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^