Lugn och fin

20 december 2005 21:03 | Allmänt | Inga kommentarer

Nu har jag skrivit om datorhelvetet, så nu kan jag blogga om julbestyr och annat. Igår kväll var Per förbi och lämnade över julklappar. Han åker upp till Sollefteå ikväll. Viggo var kalasglad för att han kom. Bo bakade bagels och lade i frysen. Det är vår julaftonsfrukosttradition. 1997 var vi i New York över julen. Då åt vi bagels till frukost, och sedan har Bo bakat bagels till varje jul. Vi äter dem med philadelphiaost, rostbiff, tomat, rostad lök och saltgurka.

Idag när Viggo var på dagis var jag med Klara på stan och handlade julklappar. Jag hann med en del, men jag måste handla mer imorgon när han är på dagis. Jag har också gjort fyra nya nycklar till huset, så nu kan Bos föräldrar få en, mina föräldrar får varsin och Per får en. När jag hämtade Viggo sa en av fröknarna att han och Oscar hade suttit och pratat med varann länge och koncentrerat när de pysslade.

Annars har Viggo gjort en del dumma bus, och jag har varit arg. Och så har vi lagt pussel och viggo har hoppat och gjort kullerbyttor på madrasserna i källaren. (Ett av busen var att lägga en av madrasserna ovanpå KLara och lägga sig ovanpå.) Och när jag lagade middag fick Klara tag i en amaryllis när hon satt i barnstolen i köket. Den for i golvet, och krukan och amaryllisen gick sönder. Jag fick snabbt städa upp allt, så ingen skulle trampa på skärvorna eller äta jord. Just då skrek båda barnen, allt gick åt helvete på en gång, jag hade upptäckt det där med datorn men inte fått tag i Bo och det var nån apparat som började pipa, så då ringde jag till Bo och skällde litet obefogat på alltr som inte var hans fel. Det kändes bra.

Helvetes jävla datorhelvete

20 december 2005 20:43 | Allmänt | Inga kommentarer

I eftermiddags upptäckte jag att hela Mina dokument på min bärbara jobbdator är tom. Har ingen aning hur det har gått till, och Bo som är mera datorexpert än jag hittar inget heller. Sist jag hade ett dokument öppet var igår kväll. Det ligger inget i papperskorgen, utan allt är borta. Nu finns ju i och för sig alla dokument som de var i mars när jag blev föräldraledig på servern på jobbet. Bara jag ber IT-snubbarna om hjälp när jag ska koppla upp datorn på jobbet när jag kommer tillbaka efter trettonhelgen, bör det gå att synkronisera åt rätt håll. Det är väl litet som jag jobbade hemifrån med sista veckan innan Klara föddes som har gått förlorat, men det är inte så farligt. Och så är det en del dokument som hör till mina ideella nykterhetsrörelseuppdrag som jag gjort under föräldraledigheten.

Jag har två datorer. Dels jobbdatorn, som är bärbar, och dels en privat PC. Båda står på mitt skrivbord, och jag brukar använda båda två, även nu under föräldraledigheten. Jag använder helst jobbdatorn för att mejla, eftersom jag har outlook kopplat till Sobernet på den, och det är enklare att använda Sobernet i outlook. Och så trillar det in några mejl i veckan med jobbfrågor som ingen annan på kansliet kan hantera, som jag har försökt hjälpa till med under föräldraledigheten. Och då använder jag ju sånt som är i jobbdatorn.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^