Nobelmiddag på Kadettgatan

10 december 2005 21:25 | Allmänt | 5 kommentarer

Här sitter jag och bloggar trådlöst i vardagsrummet framför nobelfesten på TV, medan Klara kryper på golvet. Bo har fixat trådlöst nätverk, så nu kan man sitta var man vill med datorn. I sommar kan man sitta ute på verandan!

Idag har varit en toppendag, faktiskt. Vi har fått en massa bra grejer gjorda och haft trevligt. På förmiddagen borrade vi upp en till stringhylla i köket och satte in en låg bokhylla mot väggen som gränsar till sovrummet. När vi renoverar och byter ut hela skåpinredningen har vi tänkt sätta in grunda skåp där, och överskåp utan luckor. Nu får vi testa att det verkligen får plats utan att bli trångt med matbordet. Den bokhylla vi har ställt in är den som min pappa hade med sig till Uppsala från Juniskär när han började plugga. Det är en teakhylla från 50-talet med skåp på ena sidan. Jättesnygg egentligen, men den är väldigt sliten. Bland annat råkade den under 70-talet ut för att min syster Annas marvin, med namnet Snubbe, gragde på den. Vi har tänkt förpassa den till garaget, men tills vi renoverar får den stå i köket. Igår fick vi spel på att det var så rörigt i köket och stod så mycket framme på bänkarna. Nu får vi undan en massa. Så röjde vi undan allt rat, och sedan satte vi upp påshyllan från Norrgavel i hallen. Nu blir det mer ordning där också.

Efter lunchen gjorde jag iordning glassmeten till kvällens dessert, och sedan fick Viggo veva glassmaskinen. Vi har en glassmaskin som man vevar för hand. Det funkar jättebra. Det blev en lingonglass. Som jag bloggat om tidigare har jag och Bo en tradition att göra en nobelmiddag i miniformat och sitta framför TV:n och titta på nobelfesten.

Sedan åkte jag och Viggo ner på stan, medan Bo och Klara var hemma. Viggo fick åka vagn för första gången på säkert ett halvår. Han brukar alltid få stå på ståbrädan och Klara vara i vagnen. På stan letade vi Lindberg-skinnvantar, eftersom Viggo fryser så mycket, men det hittade vi inte. Vi får åka till Barnens hus eller Babyland imorgon. Där har de nog. Däremot hittade vi nya vinterkängor till Viggo. Han har gnällt om de gamla, och det visade sig att hans fot är 15,5 cm och kängorna 16,5. Det är för litet utrymme för ett barn. Så det blev ett par nya likadana, men en dubbelstorlek större. Nu har han två cm rörelsemån. Märket heter Eskimo, och de är supervarma och bra. Har ett uttagbart filtfoder, så att det går fort att torka. Fast de hade inte röda som hans gamla var, så det blev svarta. Så var vi på Bönor och Blad, före detta Tehuset, och köpte te. Nästa anhalt blev Bokmalen, bästa barnbokhandeln! Vi skulle kolla om de hade månadstavlor av Kerstin Frykstrand. Viggo har dem som Elsa Beskow målat, och jag vill att Klara ska ha något annat i sitt rum. Kerstin Frykstrands månadstavlor hängde i kapprummet i baracken på Domarringens skola när jag gick i lågstadiet. De hade vykort, men inte månadsbladen, men expediten tipsade om att de hade på Gallerix. Alltså travade vi dit. Jag bad om hjälp, och de hade inte alla hemma, så jag beställde. Under tiden somnade Viggo i vagnen. Problemet med månadsbilderna är att de är ett litet udda format som inte passar i standardram, så de får specialtillverka i rätt mått. Men jag behöver bara en och inte tolv, för jag byter bild varje månad.

Hemma igen blev det litet mer röj i köket och matlagning. Med två småbarn får man ju sänka nivån litet, men det blev en laxtartar till förrätt, en köttbit till varmrätt och lingonglass med kolasås till dessert. återkommer med litet mer nobelbloggande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^