Lördag i sängen och cocooning

4 december 2005 22:59 | Allmänt | Inga kommentarer

Lördag morgon var jag rejält trött av flera nätters dålig sömn på grund av att barnen vaknade växelvis hela tiden, och att jag haft massor att göra på dagarna. Så Bo var uppe med barnen, och jag somnade om och sov ett par timmar till. Sen satte jag igång att tvätta och röja litet och baka eftersom vi bjudit hem några kompisar på adventsfika till idag. Jag bakade två saffranskakor på dagen. Men tog det aningen lugnare än de senaste dagarna. Bo åkte och veckohandlade.

Vi tog hem indiskt till middag. Mmm. Blir så sugen på det för att Peter bloggar om indiskt var och varannan dag: http://zodiac.blogg.se/

När Bo läste saga för Viggo somnade han där. Han hade också varit uppe flera svängar på natten och tagit hand om barn som vaknat. Inget ovanligt att somna när man läser godnattsaga, men jag var in flera gånger och försökte väcka honom. När han inte ens kom ut när det var ett senarelagt På Spåret som han gillar, gav jag upp. Han sov där större delen av natten.

Klara var uppe hela kvällen och ville aldrig somna. Mellan amningarna fick hon vara på golvet medan jag slog in paketen med Duplobitar till hennes kalender. Hon fattar ju inte, så det gör inget att hon ser sina egna paket slås in. Så blev den kalendern klar också. Jag han även baka två mjuka pepparkakor med lingonsylt. Till slut gav jag upp och gick och lade mig med henne i vår säng. Brukar vilja att hon sover första delen av natten i spjälsängen i sitt rum, men när hon bara vaknar när man lägger ner henne får man ge upp.

Fredag i Stockholm

4 december 2005 22:30 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Det blev bara fyra timmars sömn natten till fredag. Inte bra när jag skulle ha sammanträden hela dagen. Det var superstressigt att komma i ordning på morgonen. Jag hann inte äta frukost. Bo tog Viggo till mina föräldrar. Tågresan till Stockholm gick bra. Klara tyckte det var spännande att titta ut genom fönstret.

Först skulle jag ha möte på Centralen med mina chefer, Eva P och åsa, men Eva kunde inte, så det blev bara åsa. Vi fikade på ett ställe på Centralen, så då fick jag min frukost. Vi skulle prata om mitt jobb när jag kommer tillbaka efter nyår. Jag har ju senast jobbat 20% som arkivarie (Eva), 30% som kommunikatör (åsa) och 50% som webredaktör för vuxnamotdroger.nu (Per-åke, förebyggande arbete). Men nu hade de tre råkat budgetera mig för 130%, och det går ju inte. Så jag fick välja litet hur mitt arbete skulle styras om. Kan inte skriva här och nu hur det blir, för det är andra som påverkas, som kanske inte är informerade ännu. Men det blir nog bra. Jättekul att äntligen träffa åsa igen, men vi hade ju bara en timme på oss, så vi hann inte prata så mycket annat.

Sedan gick jag till Klara Södra och hade möte med Våra Gårdars kommunikationskommitté, där jag är sammankallande. Vi är bara tre ledamöter, jag, Rune Thorén och Mikael Lindström, och har haft litet otur med att lyckas träffas. Alltid är det någon som inte kan, men nu var vi där alla tre. Och så var Anna och Olle från kansliet med. Det blev ett bra möte. Det kändes som att vi kom framåt. Våra Gårdar är ju inte som IOGT-NTO, som har en hel bunt människor anställda som jobbar med kommunikation. Våra Gårdars kansli har fem tjänster totalt. Vi har heller inte samma ekonomiska förutsättningar att satsa lika mycket på kommunikation. Jag har tyckt att det vi gör har varit spretigt och ogenomtänkt. Tidningen layoutas av tryckeriet, olika trycksaker har gjorts på skilda håll utan att korrespondera med varandra, och så vidare. Jag lade ett förslag på en lösning för att få ihop det utan att konsultera reklambyrå och sätta sprätt på hela budgeten, som jag tror kan få det mycket bättre. Och jag fick med mig kommittén och Olle och Anna. Så nu ska jag dra i litet trådar så får vi se hur det går.

Därefter blev det lunch på Kulturhuset. Där går det bra med barnvagn. åt gott, lammfärsburgare. Och Klara fick sin puré, men hon fick sitta i vagnen, för det fanns inga lediga barnstolar.

Så gick vi till Riksdagshuset där det var dags för FS-möte. Eftersom Göran Magnusson är ordförande brukar vi sitta i Konstitutionsutskottets sammanträdesrum. Det gick bra med Klara där också. Hon sov ett tag i vagnen, och krälade omkring ett tag på golvet. Pippi hade en snygg brosch som hon gjort på silversmidescirkeln hon går på NBV. Det stod kalaspingla med präglade bokstäver. Hon har alltid utsökta smycken.

Våra Gårdars FS

Efter sammanträdet gick jag en sväng på stan. Klara sov i vagnen, men jag var trött och det var mycket folk på stan. Det blev inget shoppat. Tog 17.10-tåget hem. Det fanns ingen sittplats, så jag fick stå hela vägen. I Knivsta vaknade Klara, så sista kvarten fick jag ha henne i famnen. Hajjar ni att ingen erbjöd mig sin plats när jag stod med en bebis i famnen och tåget krängde?!

Bo hade åkt hem ett par tåg tidigare och var på Idrottsgatan och åt middag med mina föräldrar och Viggo. Viggo hade haft det kalasbra och bakat pepparkakor. Jag orkade inte åka dit, även om det var på vägen hem. Inte en sväng till med att kränga av och på med vinterkläder på Klara. Det hade varit så många gånger denna dag. Och jag var bara dödstrött. Så jag tog bara bussen hem och påbörjade kvällspasset med Klara. Kommer inte riktigt ihåg, men har för mig att hon var vaken hur länge som helst, och att det blev en till jobbig natt.

Adventskalendrar

4 december 2005 21:44 | Allmänt | 3 kommentarer

I torsdags var det så 1 december. Hade ju inte fixat i ordning paketkalendrarna, men sa till Viggo att han skulle få paket när han kom hem från dagis. Promenerade ner på stan när jag lämnat honom och gick och köpte presentpapper, godis till Bos kalender, en tomteluva till Klara på Polarn och Pyret och ett par svarta jeans till mig på Gina Tricot. Klara var vaken ett tag på stan, men somnade om. Promenerade tillbaka igen. Var hemma vid 12.30, men Klara fortsatte sova i vagnen, så jag han slå in ett paket till Viggo och äta lunch innan jag gick och hämtade Viggo.

Viggo hade varit frusen om fötterna och ledsen när de var ute och tittade på fåglar. Det var 7 minusgrader. Det är nog så att hans vinterkängor börjar bli litet trånga, för han frös aldrig i dem förra vintern. Måste köpa nya, alltså.

Viggo blev jätteglad för paketet. Det var en sån där snökula med en snögubbe i. Ni vet en sån som det är nån vätska och vita flingor i, och så ser det ut som det snöar när man skakar den.

Pappa ringde och frågade om jag ville gå på Odetta-konserten på Katalin, som jag hade pratat om. Mamma kunde ge mig och honom biljetter som julklapp. Jag hade ju helt glömt! Jag fick tacka nej, för jag hade ju inte köpt hörselkåpor till Klara, och hade alldeles för mycket att göra. Nu har jag fått höra av Magnus och Maria som var på konserten i Stockholm, att det var helt fantastiskt bra. Och Magnus brukar inte vara överentusiastisk i onödan. Nu konstaterade just Bo och jag att Klara skulle gå med på att vara hemma med Bo en kväll om jag var borta. Vi har inte testat välling än, men hon äter ju gröt, puré och dricker vatten ur nappflaska så bra, så hon skulle säkert ta välling också.

Vi lyssnade på radiokalendern medan jag stekte plättar, men det funkade inte så bra att lyssna med Viggo.

TV-kalendern däremot var en hit. Jag gillade den, och Viggo. Fast när vi lämnade honom obevakad med papperskalendern rev han sönder den. Bo var och handlade senare på kvällen och köpte en ny. Den får Viggo inta ha utan vår assistans. Vi lägger undan den när vi har öppnat lucka och klistrat.

När Klara äntligen hade somnat vid tiotiden satte jag mig och slog in 23 paket och knöt fast i Viggos kalender. Jag ska fotografera kalendrarna vid tillfälle och lägga ut bilder. När jag var klar var klockan närmare midnatt, och då kom jag på att jag nästa morgon skulle åka till Stockholm och ha tre möten. Fick sätta mig vid datorn och skriva ut handlingar som jag inte hade hunnit tidigare och göra en föredragningslista till Vår Gårdars kommunikationskommitté. Sedan var jag så stirrig att jag nog inte somnade förrän två på natten.

Frisörbesök och Katerina Janouch

4 december 2005 20:06 | Allmänt | 1 kommentar

Har haft så fullt upp i några dagar att jag inte hunnit blogga. Och när det är fullt upp finns det ofta mycket att blogga om, och då blir det svårt att komma ikapp.

I onsdags kom min pappa på morgonen för att vara barnvakt åt Klara. Det hade varit en jobbig natt när barnen vaknade om vart annat, och Klara kröp över sängkanten med huvudet före. Pappa kom innan jag hade hunnit med Viggo till dagis. Eftersom jag inte behövde ha Klara med tog jag inte barnvagnen, men Viggo var litet gnällig och ville bli buren en massa. Hade tid hos frisören 9.30, så jag hann gå till postutlämningen och hämta ett par paket med grejer jag köpt på Tradera. Hade tänkt gå in på blomsterhandeln också och köpa blomma att ge Katerina Janouch som tack för föreläsningen, men de hade inte öppnat än.

Jag hade beställt tid på Salong Klippan, som ligger vid Tunabergsallén nära Viggos dagis. Jag hade aldrig varit där förut, och skulle nog inte ha provat om inte min syster hade varit där och sagt att det var bra. Det är en sån där tantsalong som klipper dam, herr och barn. Inte trendigt. Det är två iranskor som jobbar där, och de har sånt där kitschigt litet vattenfall där man får sitta och vänta, och massa stjärnor och blingbling. Men det var jättebra! Jag brukar ju känna mig litet obekväm hos frisören, och tycka att det är jobbigt att småprata, men jag skrattade så tårarna rann. Det var världens galnaste frisörbesök. De var supertrevliga, och så precis när de börjat klippa mig kom en äldre man, kanske strax över 70, och som i väntan på sin tur satt i stolen bredvid mig och vi pratade allihop. Han kommenterade en massa hur de klippte mig, och hur han tyckte jag skulle ha. Jag har ju gått på dyrare salonger förut, men ändå inte varit nöjd. Dit går jag igen! Man kan lugnt säga att det var glammigare än tandläkarbesöket. När jag skulle betala visade det sig att de inte tog kort, så jag gick ner till Torbjörnstorg och tog ut pengar. Gick samtidigt in och köpte en vit amaryllis med björnmossa att ta med till Drogforum.

När jag hade varit och betalat och kom hem igen var det frid och fröjd med Klara. Hon hade tydligen inte varit så nöjd först, och inte velat äta någon gröt, men sedan hade hon somnat i pappas famn och sovit en halvtimme. När hon vaknade var hon nöjd och belåten. Vi fikade litet innan pappa gick.

På kvällen var det alltså Drogforum. Kaféet hade varit öppet hela eftermiddagen eftersom det är förädrakafé på onsdagar, och Ullie hade fixat hjälp av ett par UNF:are, så jag behövde inte bry mig om det. Det kom cirka 35 personer, och av dessa var nog 20-25 personer som inte var medlemmar och aldrig hade varit där förut. Det var rätt ok med tanke på att vi fick klart med Katerina nio dagar innan arrangemanget, så vi hade väldigt kort tid att marknadsföra. Katerina var bra. Orkar inte berätta en massa om vad hon pratade om eftersom jag har så mycket bloggande att ta igen, men Mumrik är verkligen en bra lokal att ha Drogforum. Mysigt och snyggt, och man får bra diskussioner när folk inte sitter på rad och ser varandras ryggar. Katerina blev glad för amaryllis och min fikonmarmelad. Läs henns bok Anhörig. Finns i pocket. Ni kan läsa mer på Lisas blogg: http://lisaskiold.blogg.se/301105220554_fanatiska_lisa.html och på Roberts blogg:
http://damberg.blogg.se/301105214925_katerina_janouch_p_caf_mumrik.html.

När jag kom hem på kvällen insåg jag att det var den 1 december dagen efter, och att jag inte hade gjort i ordning Viggos, Klaras och Bos paketkalendrar. Jag hade köpt allt till barnens kalendrar, men inte till Bo, och presentpapperet var nästan slut. Dessutom ville inte Klara somna.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^