Frisörbesök och Katerina Janouch

4 december 2005 20:06 | Allmänt | 1 kommentar

Har haft så fullt upp i några dagar att jag inte hunnit blogga. Och när det är fullt upp finns det ofta mycket att blogga om, och då blir det svårt att komma ikapp.

I onsdags kom min pappa på morgonen för att vara barnvakt åt Klara. Det hade varit en jobbig natt när barnen vaknade om vart annat, och Klara kröp över sängkanten med huvudet före. Pappa kom innan jag hade hunnit med Viggo till dagis. Eftersom jag inte behövde ha Klara med tog jag inte barnvagnen, men Viggo var litet gnällig och ville bli buren en massa. Hade tid hos frisören 9.30, så jag hann gå till postutlämningen och hämta ett par paket med grejer jag köpt på Tradera. Hade tänkt gå in på blomsterhandeln också och köpa blomma att ge Katerina Janouch som tack för föreläsningen, men de hade inte öppnat än.

Jag hade beställt tid på Salong Klippan, som ligger vid Tunabergsallén nära Viggos dagis. Jag hade aldrig varit där förut, och skulle nog inte ha provat om inte min syster hade varit där och sagt att det var bra. Det är en sån där tantsalong som klipper dam, herr och barn. Inte trendigt. Det är två iranskor som jobbar där, och de har sånt där kitschigt litet vattenfall där man får sitta och vänta, och massa stjärnor och blingbling. Men det var jättebra! Jag brukar ju känna mig litet obekväm hos frisören, och tycka att det är jobbigt att småprata, men jag skrattade så tårarna rann. Det var världens galnaste frisörbesök. De var supertrevliga, och så precis när de börjat klippa mig kom en äldre man, kanske strax över 70, och som i väntan på sin tur satt i stolen bredvid mig och vi pratade allihop. Han kommenterade en massa hur de klippte mig, och hur han tyckte jag skulle ha. Jag har ju gått på dyrare salonger förut, men ändå inte varit nöjd. Dit går jag igen! Man kan lugnt säga att det var glammigare än tandläkarbesöket. När jag skulle betala visade det sig att de inte tog kort, så jag gick ner till Torbjörnstorg och tog ut pengar. Gick samtidigt in och köpte en vit amaryllis med björnmossa att ta med till Drogforum.

När jag hade varit och betalat och kom hem igen var det frid och fröjd med Klara. Hon hade tydligen inte varit så nöjd först, och inte velat äta någon gröt, men sedan hade hon somnat i pappas famn och sovit en halvtimme. När hon vaknade var hon nöjd och belåten. Vi fikade litet innan pappa gick.

På kvällen var det alltså Drogforum. Kaféet hade varit öppet hela eftermiddagen eftersom det är förädrakafé på onsdagar, och Ullie hade fixat hjälp av ett par UNF:are, så jag behövde inte bry mig om det. Det kom cirka 35 personer, och av dessa var nog 20-25 personer som inte var medlemmar och aldrig hade varit där förut. Det var rätt ok med tanke på att vi fick klart med Katerina nio dagar innan arrangemanget, så vi hade väldigt kort tid att marknadsföra. Katerina var bra. Orkar inte berätta en massa om vad hon pratade om eftersom jag har så mycket bloggande att ta igen, men Mumrik är verkligen en bra lokal att ha Drogforum. Mysigt och snyggt, och man får bra diskussioner när folk inte sitter på rad och ser varandras ryggar. Katerina blev glad för amaryllis och min fikonmarmelad. Läs henns bok Anhörig. Finns i pocket. Ni kan läsa mer på Lisas blogg: http://lisaskiold.blogg.se/301105220554_fanatiska_lisa.html och på Roberts blogg:
http://damberg.blogg.se/301105214925_katerina_janouch_p_caf_mumrik.html.

När jag kom hem på kvällen insåg jag att det var den 1 december dagen efter, och att jag inte hade gjort i ordning Viggos, Klaras och Bos paketkalendrar. Jag hade köpt allt till barnens kalendrar, men inte till Bo, och presentpapperet var nästan slut. Dessutom ville inte Klara somna.

1 kommentar

  1. Det var en intressant erfarenhet att alldeles ensam passa Klara; hon hade, vad jag förstår, dess förinnan aldrig tidigare lämnats med någon annan än mamma och pappa någon längre stund. Kinket och matvägran hängde nog mest ihop med att hon var förkyld och snorade, men sen sjöng jag för henne och vaggade henne, och medan jag gick omkring med henne, somnade hon. Därefter sov hon en halvtimme i min famn, medan jag satt i soffan.

    Naturligtvis undrade jag, hur det skulle gå, när hon vaknade, men hon slog bara upp ögonen, registrerade att det fortfarande var jag och var glad och förnöjd.

    Comment by Enn Kokk — 2005-12-05 12:17 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^