Vattenbus

15 december 2005 15:20 | Allmänt | 3 kommentarer

Igår hade jag lämnat ståbrädan på dagis för att slippa släpa på den till Stockholm. I morse fick jag därför ta Klara i bärsele för att Viggo skulle få åka vagn. Vi var så sena, och om han skulle gå skulle det ta alldeles för lång tid. Hon är ju rätt stor nu, Klara, men det gick att ha henne i bärselen. Medan Viggo var på dagis gjorde jag äntligen klart önskelistora och mejlade iväg. Hade hoppats att Klara skulle sova mycket, men det blev inte så länge, så jag fick försöka hålla humöret uppe på henne medan jag skrev. Nu har hon dock sovit i vagnen sedan vi kom hem från dagis.

Viggo fick leka med en dykare i handfatet. Jag var här nere och grejade, och efter ett tag tyckte jag att det var så tyst att jag befarade att han hade gått och lagt sig och somnat. Det hade han inte. Han var fullt koncentrerad med att ha haft ut all flytande tvål och rätt mycket tandkräm och helosansalva i vattnet. Det tycke han var kul. Jag tyckte det var sådär.

Stockholm igår

15 december 2005 15:10 | Allmänt | 1 kommentar

Hann inte blogga igår, för det var heldag i Stockholm. När jag hade lämnat Viggo på dagis tog jag bussen ner på stan och åkte tåget till Stockholm med Klara. Hann med litet affärer på förmiddagen, och så begav jag mig till Kulturhuset. Köpte en julklapp till julfesten på Designtorget. Innan jag skulle luncha med Elisabeth och Malin tänkte jag passa på att byta blöja på Klara. Det fanns ett skötrum där, men det var låst, så jag bytte blöja på henne utanför istället.

Jättetrevligt att träffa Malin och Elisabeth. Det blir inte mycket sånt när man är föräldraledig. Vi pratade bland annat kreativitet och att få bestämma själv hur man vill fira julen. Och alla grejer vi sa ville Malin göra reportageserier om! Hon är frilansande journalist, och jobbar bland annat åt tidskrifterna Form och Hemslöjden. Och så åt jag supergod lammfärsburgare.

Hann med ett par butiker till, och så gick jag till Bos jobb, Systembolagets huvudkontor, som ligger i två hus vid Kungsträdgården. De skulle just ha fikarast, så jag följde med till det andra huset till personalmatsalens fikadel. Otroligt snyggt inrett. Klara passade lägligt på att bajsa, så vi letade upp ett ställe att byta på henne. Vi hittade hångelhörnan, som det tydligen kallades; ett utrymme med nischer med dynor och kuddar i orientalisk stil. Världens finaste och mysigaste skötplats!

Sedan var det dags att ta bussen ut till mitt jobb på Stora Essingen, för klockan fyra började julfesten. Kul att träffa alla igen! Först var det litet glögg och mingel, och så fick man pyssla och göra julgodis. Sedan blev det julbord. Vi var 95 personer. Mot slutet av middagen blev det jazzunderhållning av Jenny, Lisa och Magnus, för kvällen förstärkta av Espen och en till kille, som jag inte kommer ihåg namnet på. Många föräldralediga med bebisar, var det där. Och jag hann prata med Anton om grafiskt jobb åt Våra Gårdar. Pratade med Ullie om att pyssla något i mellandagarna.

Bussarna går mer sällan på kvällen, så 21.10-tåget fanns inte en chans att hinna med. Det blev 22.10, och jag hade sällskap av Magnus och Jenny. Hade telefonkontakt med Bo, och det visade sig att han var på samma tåg, men i en annan vagn. Han satt med några av de andra i Jusek-styrelsen, som han hade varit med på julbord. Och när vi närmade oss Uppsala upptäckte han att min mamma också var med tåget. Hon hade varit i Rinkeby och barnvaktat Viggos kusiner. Vi tog bussen hem tillsammans, och mamma klev av vid Idrottsgatan. Hemma hos oss pratade vi litet med min pappa, som hade hämtat Viggo på dagis och varit med honom hela eftermiddagen och kvällen. De hade haft det jättebra, men Viggo hade somnat när de tittade på julkalendern, så pappa hade fått bära in honom i sängen.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^