Varför då?

8 december 2005 23:27 | Allmänt | 2 kommentarer

På en del andra tillhandahållare av bloggsidor måste man skriva en kod, eller vad man ska kalla det, när man kommenterar. Har inte riktigt fattat varför. Framför allt har jag inte fattat varför de skumpvisa bokstavskombinationerna som man ska skriva av ska vara skrivna litet vingligt. är det meningen att det ska vara en svårighetströskel, så att man inte råkar skicka en ogenomtänkt kommentar?

Det är så både på blogspot.com, till exempel http://grusimaskineriet.blogspot.com/ och blogs.se, till exempel http://www.hagelstedt.blogs.se/main.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Det är för att vara säker på att du är en människa och inte en maskin som kommenterar. Vingliga bilder med streck är lite svårare för en dator att analysera.

    Comment by Bo — 2005-12-09 1:15 #

  2. Precis. Jag råkade ut för att få en läbbig anti-islamistisk kommentar på min blogg: dels på engelska, dels inte på något ens avlägset sätt relaterat till vad jag hade skrivit. Tydligen finns det den här sortens spam också, och det är därför jag har lagt in den där ”avläs vingliga bokstäver”- funktionen på min blogg. För den klarar ingen maskin eller autogenererat meddelande av att knäcka. än.

    Comment by Jenny — 2005-12-09 11:16 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^