Dagens kopp: Maxim

6 augusti 2008 23:22 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

dsc01306.jpg

Den här sortens kaffekoppar gör att jag önskar att jag tyckte om kaffe. Men det gör jag inte. Kaffe är gott i glass och bakverk och desserter, men hur jag än försöker är kaffe inte gott att dricka. Men om jag drack kaffe så skulle jag dricka ur såna här koppar. Så trevligt.

Det finns en enda kopp av Maxim från Gustavsberg här i Öregrund. Eller här hos mamma och pappa, alltså. Säkert finns de i stugor litet varstans. Modellen i benporslin heter SG-1 och är formgiven 1955. Dekoren är ritad av Bibi Breger 1956. Det är koppartryck i svart under glasyren. Den fanns även med rött tryck.

dsc01315.jpg

Förresten ska man alltid titta i botten på porslin. Ofta får man en överraskning för att det finns något extra i utförandet av stämpeln. Som bladen som omringar den här. Är det inte underbart?

Så vackert med det grafiska mönstet i svart på vitt. Och till Maxim passar gräddsnipan i serien Salix så fint. Olika bladmönster med ett väldigt grafiskt uttryck. Salix är också från Gustavsberg, ritad av Stig Lindberg 1954. Också den i svart eller rött koppartryck under glasyren.

Jag tror att farmor hade de här kaffekopparna, men med rött tryck, i skåpet med skjutluckor ovanför diskbänken i köket i Juniskär. Men jag är inte säker. Var de finns nu har jag ingen aning om. Hoppas de finns hos någon som uppskattar dem.

Solen kommer och går

6 augusti 2008 17:51 | Allmänt, Bilder, Lyssnar på | Inga kommentarer

I morse var det faktiskt riktigt vackert väder, soligt och fint hela förmiddagen. Men när vi cyklade iväg till Sunnanö för att bada vid lunchtid var det rätt molnigt faktiskt. Solen tittade fram litet ibland, men inte så mycket.

dsc03655.jpg

Men för att ni ska tro på att det faktiskt har varit sol här idag får ni se en bild från när jag nyduschad hade kommit upp från tvättstugan och satte mig i solen på trappen och drack te. Det var väl inte morgon precis, mera lunchtid. Jag var ju tvungen att lyssna klart på Jakten på Roger Moore i P1. Det kan ni lyssna på i 30-dagarsarkivet.

dsc03653.jpg

Det är inte så lätt att sova

6 augusti 2008 17:37 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

om man har en liten Klara som tar all plats i sängen. I alla fall om sängen är 80 cm bred. Så här såg det ut i natt när jag skulle krypa ner i sängen och kolla på film. Men jag puffade undan henne litet, så det gick fint.

dsc03650.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^