Återseende och avsked

19 augusti 2008 20:48 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

För Viggo var det återseende idag. Det var upprop i förskoleklassen, och Viggo fick träffa sina gamla kompisar igen. Han var så klart jätteglad att få träffa Jakob och de andra. För honom var det kanske inte så pirrigt med uppropet, för han har ju redan gått på fritids en vecka och lärt känna sina lärare och fritidspedagoger, och hittar på skolan.

Vi cyklade dit alla fyra. Klaras dagis var stängt idag också, så hon fick också följa med. Viggo och hans kompisar fick samlas i klassrummet, medan vi föräldrar och en del småsyskon fick sätta oss i rummet intill, på fritids. Bra att barnen fick vara ifred, och föräldrarna fick all information för sig. När barnen hade haft upprop och fått leka inne och ute en stund, och första skoldagen var slut, cyklade vi med några av de andra till en lekpark i närheten innan lunch.

Sedan var vi tillbaka till skolan på eftermiddagen för inskolningssamtal med båda lärarna. Man kan ha många funderingar kring hur det kommer att bli för ens barn. Så här skriver Bo till Viggo om sin egen skoltid, om hur det inte ska vara. Men jag tror att det kommer att gå bra för Viggo, att lärarna och annan skolpersonal är bra och att Viggo är en kille som kan säga ifrån när någon är taskig mot en kompis. Och jag hoppas att vi och andra vuxna ser om något inte är bra.

I eftermiddags letade jag också efter ett fotografi av mig och min bästis Erika när vi började ettan på Domarringen 1976, på samma skolgård som Viggo. Tyvärr hittade jag det inte. Det finns nog hos mamma och pappa, så jag får leta där. Erika är faktiskt också ett återseende, för vi hittade varann på facebook för bara några veckor sedan, och nu har hon också återvänt till Svartbäcken, och hennes son börjar också på Domarringen idag.

Ett avsked blev det också. Klara och jag cyklade över till Kåbo och sa hej då till Elisabeth. På fredag åker hon till Canada på ett år. Det känns sorgligt.

Viggo och Klara på skolgården.

dsc03879.jpg

dsc03878.jpg

dsc03877.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^