Småkakor på Floras trädgård

8 augusti 2008 22:53 | Allmänt, Bilder, Videoblogg | Inga kommentarer

I eftermiddags var vi och fikade på Floras trädgård. Floras trädgård är ett fint namn, men jag tyckte nog ännu mer om när det hette Pensionat Västerport. Det var ju inget vidare väder, så vi satt inne. Vi åt småkakor och Klara hittade på en saga som hon berättade. Tyvärr är filmen på fel ledd. Glömde att man inte kan filma så. Sorry.

Efteråt ville Klara kolla runt i trädgården. Fina trädgårdsstolar!

dsc03667.jpg

dsc03669.jpg

dsc03671.jpg

dsc03674.jpg

dsc03676.jpg

dsc03677.jpg

Flickan som limmade ihop läpparna

8 augusti 2008 12:29 | Allmänt, Lyssnar på | Inga kommentarer

Nyss såg Klara litet bekymrad ut. Hon hade limmat med limstift på sina läppar. Skulle bara testa litet vad som hände. Men det gick bra. Det gick bort.

Här kan ni höra om en annan flicka som limmade ihop läpparna för att aldrig behöva prata igen.

Dagens kopp: med bruna fåglarna

8 augusti 2008 0:15 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

dsc03646.jpg

Eftersom Malin var här och vi pratade om den ultimata koppen och hon valde den här av nostalgiska skäl när vi skulle dricka te, inte för att den på något vis förkroppsligar den ultimata koppen, får det väl bli den. Jag köpte den här ute i Öregrund på Storms när jag var liten åt min mamma i morsdagspresent, eller om det var till födelsedagen. Det måste ha varit sent 70-tal, och den andas verkligen sent 70-tal. Min barndom.

För övrigt hade Malin ett och annat att säga om den ultimata koppen. Och hon vet vad hon talar om. Folk säger att de kan dreja när de har gått en kvällskurs i keramik, men det kan de inte säger Malin. Det tar minst tio år att lära sig dreja. Malin har gått på Capellagården och på Konstfacks keramik- och glaslinje.

Men det finns annat än den fulländade formen som kan ligga till grund för ett val.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^