Sockerärtor och bondbönor

2 augusti 2008 23:01 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Formgivning och arkitektur, Trädgård | 1 kommentar

Hur ljuvligt är det inte att skörda sina egna sockerärtor och bondbönor, repa bönorna, koka allting snabbt i lättsaltat vatten och äta dem med smält smör? Det är bland det godaste jag vet. Man ska servera smöret i en äggkopp och som man doppar sockerärtorna i och sedan repar med tänderna. Äggkoppen kan med fördel vara Berså av Stig Lingberg. Det är trevligt. Den har så bra rak form och är snyggare än snyggast. Passar bra till sånt som kommer från egna täppan, liksom. Har ni inga bersåäggkoppar går det bra med andra, förstås. Men inte lika stylish.

dsc03538.jpg

dsc03539.jpg

Klaras första biobesök

2 augusti 2008 22:15 | Allmänt, Bilder, Tittar på | Inga kommentarer

I eftermiddags var vi på Spegeln och såg Kung Fu Panda. Det var faktiskt Klaras första biobesök, men hon satt stilla och tittade hela tiden och skrattade. Fast på slutet somnade hon litet.

Helt okej familjefilm. Drömsekvensen i början, tecknad i gammal kinesisk stil är så snygg. Synd att det inte fortsatte så. Och det hade såklart varit roligare att se den med engelskt tal, men det går ju inte med barnen.

dsc03525.jpg

dsc03522.jpg

Prima våffeljärn

2 augusti 2008 21:45 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

På Emmaus igår fyndade jag ett hederligt gammalt våffeljärn i gjutjärn. Jag har aldrig gillat elektriska våffeljärn. De går ju inte att diska rent ordentligt. Jag tycker att det är litet snuskigt. Det här våffeljärnet var i alla fall litet rostigt, men efter att jag hade skrubbat bort rosten och oljat in det blev det fint. Första våfflan blev bara knas, men sen blev de fina! Faktum är att det är toppen; det pyser inte ut en gnutta smet.

dsc03519.jpg

dsc03520.jpg

dsc03521.jpg

Bisarra Dragon Gate

2 augusti 2008 0:22 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

Otaliga är de gånger då vi passerat det ändlösa byggandet av Dragon Gate och skrattat åt det bisarra fenomenet. På vägen hem idag svängde vi faktiskt in och tittade på det. Och ja, det var verkligen bisarrt. Tristess och tragiskt och ångest på nåt sätt. Man kunde betala 150 spänn för en guidad tur om man ville. Det ville inte vi. Kolla fula husvagnen som kränger asiatisk mat och varmkorv åt turister.

dsc03515.jpg

dsc03518.jpg

På en folktom strand i Brämsand

2 augusti 2008 0:12 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

När vi kom fram till den fina stranden i Brämsand var det ganska mulet och blåsigt, så det var inte så mycket folk på stranden. Ett tag var vi helt ensamma på den enorma stranden. Men vi dukade upp vår lunch vid kanten till havtornsbuskagen, och periodvis tittade solen fram. Det var varmt i vattnet och riktigt höga vågor. Härligt att bada, och barnen byggde kanaler.

dsc03493.jpg

dsc03502.jpg

dsc03503.jpg

dsc03507.jpg

dsc03511.jpg

Med bilen genom norduppland

2 augusti 2008 0:02 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

Oavsett väder tänkte vi att vi skulle göra en bilutflykt upp till Brämsand, söder om Dalälvens utlopp i havet, så igår kväll bakade jag bröd och i förmiddags gjorde jag finfina mackor och packade picknickhinken. Och så stuvade vi in oss i bilen. Vädret var bitvis mulet, bitvis soldis. Ganska bra bilväder.

dsc03481.jpg

dsc03490.jpg

Första stoppet var Emmaus i Gryttby. Det ligger på en gammal bondgård och är stort. Det är så underbart att barnen tycker att det är kul med loppis, särskilt när det finns massa spännande loft att klättra upp till.

dsc03491.jpg

Hittade till exempel den här dammsugaren. Nej, nej. Jag köpte inte den. Men jag tror att det är en likadan som vi hade när jag var liten. Den är så snygg i åskmolnsblått och vinrött.

dsc03492.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^