Sockerärtor och bondbönor

2 augusti 2008 23:01 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Formgivning och arkitektur, Trädgård | 1 kommentar

Hur ljuvligt är det inte att skörda sina egna sockerärtor och bondbönor, repa bönorna, koka allting snabbt i lättsaltat vatten och äta dem med smält smör? Det är bland det godaste jag vet. Man ska servera smöret i en äggkopp och som man doppar sockerärtorna i och sedan repar med tänderna. Äggkoppen kan med fördel vara Berså av Stig Lingberg. Det är trevligt. Den har så bra rak form och är snyggare än snyggast. Passar bra till sånt som kommer från egna täppan, liksom. Har ni inga bersåäggkoppar går det bra med andra, förstås. Men inte lika stylish.

dsc03538.jpg

dsc03539.jpg

1 kommentar

  1. Din mor bjöd i går på ärter från det egna landet med, förstås, smält smör. Himmelskt gott som aptitretare.

    Comment by Enn Kokk — 2008-08-03 12:59 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^