Tre goda

11 juli 2008 21:24 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Lyssnar på | Inga kommentarer

Nu har jag bakat inför Mattis och Karins flytt imorgon. Bullar, Death by chocolate och lemon curd-muffins med vit choklad och hallon. Hoppas det duger.

Det har regnat här ikväll, öst ner faktiskt, och jag har lyssnat på Lady Chatterleys älskare i P1 medan jag har bakat.

dsc02701.jpg

dsc02702.jpg

dsc02704.jpg

Hos polisen

11 juli 2008 20:59 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 7 kommentarer

Idag har jag varit till polisen och beställt nytt pass. Det gick ganska snabbt och smidigt. Igår köpte jag också en Helsingforsguide. Om drygt en vecka åker jag och Bo med Dante och Magda till Helsingfors i några dagar. Vi ska tittat på design och arkitektur och äta på klassiska kaféer och restauranger. Barnen dumpar vi i Öregrund.

Olika sorters monster

11 juli 2008 9:40 | Allmänt | Inga kommentarer

Klara och Viggo berättar vilka monster som finns här hemma. Jo, först och främst finns tamonstret. Det tar och äter till exempel bilar, blommor, klaror, viggosar, mammor och pappor, men inte grönsaker! Fast Viggo har fångat det i en buske i vår trädgård igår. Sedan finns även hålmonster som gör hål i kläderna och sårmonster som gör sår. Nu vet ni. Akta er.

Morgonbestyr

11 juli 2008 9:35 | Allmänt, Bilder, Förpackat | 1 kommentar

Den här morgonen. I köket vaknar jag till liv. Lyssnar på P1, dricker te och äter smörgås med lättrökt brisling. Lättrökt brisling i finaste tomatsås. Jag vet inte vad brisling är, men gott är det. Enligt burken är det skarpsill. Googlar skarpsill, för jag har inte så bra koll på det heller. Hajjar såklart att det är en sillsort, men jag har ingen koll på sill. Öregrund är inte silland, det är strömmingland. Eller hav snarare. Men nu vet vi. Så bra.

dsc02694.jpg

Klara har gjort mig sällskap i köket och suttit och klippt länge. Det kan man göra länge om man är tre år, bara för klippandets skull. Och så har hon med viss möda satt på Björne-nallen sina sandaler.

Idag ska jag baka massor av gott och energirikt inför Mattis och Karins flytt imorgon. Jag har lovat att ta med fikabröd. Och att bära flyttkartonger såklart.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^