Grymmaste skorna från Hope

18 juli 2008 23:48 | Allmänt, Bilder | 3 kommentarer

Nya skorna från Hope som jag köpte igår när vi svängde förbi outleten i Barkarby på väg till Rinkeby är så underbara. Sjukt snygga. Handgjorda i så mjukt och fint skinn. Riktigt höga men ändå stadiga. På något vis som en korsning mellan 20-tal och detaljer som påminner om sneakers. De skinnklädda knapparna. Jag säger bara knapparna!

dsc02884.jpg

dsc02887.jpg

dsc02888.jpg

Som Piff och Puff på julafton

18 juli 2008 16:46 | Allmänt, Bilder | 3 kommentarer

Ni vet den där filmen med Piff och Puff på julafton, när de gömmer sig i julgranen och när de speglar sig i julgranskulorna. Exakt den effekten blir det med passpolisens kamera. Haha. Jag ser helt uppsvullen ut. Men nu har jag ett giltigt pass i alla fall. Och jag ser inte lika rund ut i ansiktet som jag gör på mitt id-kort, som jag fixade i höstas när jag vägde 20 kg mer. Där ser jag faktiskt ut som jag ÄR en julgranskula. Om jag skulle skärpa mig och ta körkort skulle jag bli av med fula id-kortet.

dsc02876.jpg

Det finns alltid en anledning att baka en kaka

18 juli 2008 15:17 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Inga kommentarer

Idag blev det en kardemummakaka, för Lisa och Elias har varit här. Jag prioriterade att svänga ihop en kaka i morse, så när de kom cyklande vid tiotiden kom jag precis ur duschen. Elias och Viggo och Klara har lekt i trädgården, vi har ätit lunch och fikat på altanen och Lisa har vilat på soffan.

Nu har de cyklat hem och jag ska cykla till polisen och hämta ut mitt pass.

dsc02861.jpg

dsc02862.jpg

dsc02863.jpg

Dagens kopp: Rosmarin

18 juli 2008 0:25 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

dsc02830.jpg

Givetvis plockades fina teservisen Rosmarin fram hos min syster Anna idag. Den är formgiven av en av mina favoriter, Hertha Bengtson, som också gjorde Blå eld som jag har skåpen fyllda av hemma. Jag skrev även min B-uppsats i konstvetenskap om Hertha Bengtson som keramisk formgivare.

Anna har Rosmarin som teservis i svagt rosa. Flintgodsservisen som tillverkades 1957-1966 finns även i brunt, gult, grått och vitt, såna där litet dimmiga pasteller, och även som kaffe- och matservis med många ugnseldfasta serveringskärl. Fantastiskt fint med den smäckra formen som ändå är praktiskt ugnseldfast.

Kanske är det inte de pastelliga färgerna så mycket som formen som jag tycker om. Reliefmönstret från Blå eld kommer här till nya uttryck, och även på Rosmarin används den för att understryka formen. Och formen, ja, det finns på samma gång både en lätthet och en tyngd i tekannan. Så väl avvägt. Fina, fina knoppen på tekannans lock. Trekantig och underbar, med lätt skålad form som ger bra grepp åt fingrarna. Perfekt tjocklek på godset i kopparna. Det är det jag alltid tjatar om, hur det känns mot läpparna när man för koppen mot munnen. Ett minus dock att de här kopparna är mindre än Blå eld, men acceptabelt ändå.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^