Begär för frukt och grönt

13 juli 2008 20:07 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 3 kommentarer

En trist sak med att det alltid är Bo som åker och veckohandlar är att jag aldrig får stå och välja och vraka bland frukt och grönt. Jag vill se vad som finns och vad som är fint, lukta på nektarinerna för att se om de är lagom mogna och sådär. Fast till vardags när vi jobbar är det ju Bo som lagar maten fyra dagar av fem, eftersom det är han som hämtar på dagis för det mesta. Men idag åkte vi hela familjen och handlade, och kom hem med massor av gott. Sommarmorötter i knippor till exempel. Vilken skillnad mot trista vintermorötter. Vi har redan ätit upp en hel knippa medan jag lagade mat.

dsc02753.jpg

Middagen blev ugnsrostade grönsaker och rotfrukter: färskpotatis, morot, palsternacka, aubergine, zucchini, champinjoner, sockerärtor, rödbetor och vitlök med citronolja, timjan, svartpeppar och flingsalt. Till det grillad benfri fläskkotlett med rosmarin. Vad mycket roligare det är att äta när alla tycker att det är jättegott. För det var jättegott.

dsc02756.jpg

Ritmonstret

13 juli 2008 19:31 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Tidigare har jag skrivit om olika monster som finns här hemma, men det finns ett annat monster också. Ritmonstret. Det är ett riktigt läskigt monster som ritar med rosa tuschpenna på till exempel altandörren, fönsterbrädan, ekparketten i vardagsrummet, underbart fina dubbeldörrarna med blästrat glas, stolar, bord och på sig själv. Jag blir ganska bedrövad faktiskt. Men jag älskar henne ändå, alltid alla dagar.

dsc02748.jpg

dsc02749.jpg

Hon är även svårt begiven på att plocka blommor, liksom som sin mamma, och länsar rätt friskt i rabatterna ibland, som kanske inte jag hade tänkt. Både det där att rita och att plocka alla blommor kan man ju se som kreativt om man tar ett djupt andetag och räknar till tio, men resulatet av ringblommorna i turkosa Floraskålen av Oiva Toikka från Iittala blir ändå finare än rosa tuschpenna som knappt går bort.

dsc02755.jpg

Fjärde våningen utan hiss

13 juli 2008 11:51 | Allmänt, Bilder | 3 kommentarer

Been there, done that.

Mattis och Karins flytt var ju a lätt som en plätt om man jämför. När vi flyttade in på Tiundagatan 1999 var det också fjärde våningen utan hiss, och väldigt mycket mer böcker. Den gången höll vi på en hel dag, sommarens varmaste dag, trots att vi var fler än igår vad jag minns.

Men vi var många igår också, och är man många som hjälps åt går det fort. Vi hade fått ut allt och fyllt en flyttbil och två personbilar och fått upp allt för alla trappor på mindre än tre timmar.

dsc02718.jpg

dsc02720.jpg

dsc02728.jpg

Flyttgröt i form av chili con carne var gott efter allt bärande.

dsc02735.jpg

dsc02737.jpg

Man får vara litet uppfinningsrik när allt är nerpackat. Jag ville ha te, men tekanna och tesil gick inte att uppbringa. Men med en kastrull och ett kaffefilter och teblad gick det bra ändå. Man får inte ha för känsliga fingrar bara.

dsc02743.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^