Begär för frukt och grönt

13 juli 2008 20:07 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 3 kommentarer

En trist sak med att det alltid är Bo som åker och veckohandlar är att jag aldrig får stå och välja och vraka bland frukt och grönt. Jag vill se vad som finns och vad som är fint, lukta på nektarinerna för att se om de är lagom mogna och sådär. Fast till vardags när vi jobbar är det ju Bo som lagar maten fyra dagar av fem, eftersom det är han som hämtar på dagis för det mesta. Men idag åkte vi hela familjen och handlade, och kom hem med massor av gott. Sommarmorötter i knippor till exempel. Vilken skillnad mot trista vintermorötter. Vi har redan ätit upp en hel knippa medan jag lagade mat.

dsc02753.jpg

Middagen blev ugnsrostade grönsaker och rotfrukter: färskpotatis, morot, palsternacka, aubergine, zucchini, champinjoner, sockerärtor, rödbetor och vitlök med citronolja, timjan, svartpeppar och flingsalt. Till det grillad benfri fläskkotlett med rosmarin. Vad mycket roligare det är att äta när alla tycker att det är jättegott. För det var jättegott.

dsc02756.jpg

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Hur gör du med rödbetorna – måste de förkokas eller hinner de bli mjuka i ugnen? (Det ser väldigt gott ut med såna i blandningen. Och sockerärtor också; det har jag aldrig tänkt på att rosta.)

  Comment by Mikkis — 2008-07-13 21:51 #

 2. Nä, jag klyftar rödbetorna råa och blandar med det andra. Det tar ju ungefär lika lång tid som potatis och morötter. Men det är nog bra att slänga i sockerärtorna när det andra har varit i en stund. De blir lätt brända annars. Det blev de idag. Men det andra blev gott.

  Om du kommer och hälsar på kan jag bjuda på rostade grönsaker. Och vi kan sitta på altanen och dricka te som förra sommaren!

  Comment by Kerstin — 2008-07-13 21:59 #

 3. Alla helger i mitten och slutet av augusti är fria för min del. Då kommer jag gärna. Nån lördag som passar?

  Comment by Mikkis — 2008-07-14 13:20 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^