Ritmonstret

13 juli 2008 19:31 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Tidigare har jag skrivit om olika monster som finns här hemma, men det finns ett annat monster också. Ritmonstret. Det är ett riktigt läskigt monster som ritar med rosa tuschpenna på till exempel altandörren, fönsterbrädan, ekparketten i vardagsrummet, underbart fina dubbeldörrarna med blästrat glas, stolar, bord och på sig själv. Jag blir ganska bedrövad faktiskt. Men jag älskar henne ändå, alltid alla dagar.

dsc02748.jpg

dsc02749.jpg

Hon är även svårt begiven på att plocka blommor, liksom som sin mamma, och länsar rätt friskt i rabatterna ibland, som kanske inte jag hade tänkt. Både det där att rita och att plocka alla blommor kan man ju se som kreativt om man tar ett djupt andetag och räknar till tio, men resulatet av ringblommorna i turkosa Floraskålen av Oiva Toikka från Iittala blir ändå finare än rosa tuschpenna som knappt går bort.

dsc02755.jpg

2 kommentarer

  1. Vi hade en blå Marimekkoskål fylld med lila blommor från rabatten när den unga damen besökte oss. Nu har de vissnat, men det var trots allt rätt vackert. Men det var bättre när det var prästkragar och gräslöksblommor som blev plockade trots allt. Hon är allt finaste tjejen ändå när hon kommer med sina plockade blommor – man smälter!

    Comment by Kristina Strömberg — 2008-07-13 20:20 #

  2. Min kompis Albin hade ritat på ett fönsterbräde i deras lekrum när jag skulle komma och hälsa på en gång. Han visade stolt och sa att de hade gjort fint för mig. ”Fick ni rita där för mamma och pappa?” frågade jag, och fick svaret ”nää…men pappa sov och mamma märkte inget”.

    Comment by Kamilla — 2008-07-13 23:13 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^