Mest frekventa frasen just nu

15 juli 2008 23:46 | Allmänt | Inga kommentarer

Vilken fras upprepar ni oftast? Har ni funderat på det? Jag brukar nog inte tänka på det, men just nu känner jag att jag är väldigt tjatig vad gäller en sak, som jag säger med viss variation. Så här:

Är du kissnödig?

Du kommer väl ihåg att gå på toa?

Har du kissat nu?

Du måste kissa innan vi åker.

Gick det bra att kissa?

Till Klara är det jag säger det här då, men det kunde ni kanske räkna ut. Jag skulle gärna sluta tjata om kiss, men just nu är det högst nödvändigt att påminna ofta.

Idag har jag

15 juli 2008 23:37 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

bakat svartvinbärstryffelpaj iförd nattlinne och 60-talsförkläde, tvättat några maskiner tvätt, lyssnat på P1, våttorkat golv, tvättat fönster och fyllt på vattenpistol ett antal gånger bland annat. Sedan kom svågern Per med flickvän och vi har ätit middag och fikat och nu sover de över i vår källare. Ikväll var det faktiskt för blåsigt, så vi satt inne och åt. Den här pajen till exempel.

dsc02771.jpg

Spontanhäng

15 juli 2008 2:25 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Inga kommentarer

Bland det trevligaste som finns är faktiskt att ha ett gäng kompisar i köket medan man lagar mat och snackar, och det är så skönt att fixa sånt spontant, trots småbarnslivet.

Idag ringde Maria och undrade om vi inte kunde ses, för de skulle åka norröver för en vecka imorgon. Så i bilen på väg till IKEA bestämde vi att de skulle komma över till kvällen och äta middag.

Vi gjorde våra ärenden på IKEA och Coop och städade och fixade grejer på eftermiddagen, och så grillade vi lax och åt på altanen på kvällen. Helmer och Klara och Viggo lekte som galningar både inne och ute i trädgården. Vi åt jordgubbar och glass och drack te och espresso.

Helmers lillebror heter nu officiellt Arvid, som Viggo faktiskt också heter, men jag fortsätter nog att kalla honom Mugge.

dsc02769.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^