Death by chocolate

Ingredienser:
450 g mörk choklad av bästa kvalitet, minst 70 % kakaohalt
225 g smör
6 ägg
1 dl strösocker
1 dl hela hasselnötter

Sätt ugnen på 200 grader. Använd en form med löstagbar kant. Klipp en rundel av bakplåspapper lika stor som formens botten. Lägg det i formen. Smörj papperet och formens kanter.

Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Ställ åt sidan.

Vispa ihop ägg och socker i en annan skål, också över vattenbad. Sjud blandningen försiktigt under fortsatt vispning tills den blivit fluffig och har dubblat sin volym. Ta efter några minuter skålen från värmen och fortsätt vispa tills äggsmeten svalnat.

Blanda hasselnötter i chokladsmeten. Rör försiktigt ner äggsmeten.

Förbered vattenbadet genom att sätta en långpanna i ugnen och hälla i kokande vatten.

Häll smeten i formen. Grädda i vattenbad i ugnen i cirka 15 minuter.

Låt kakan kallna på galler. Den kan antingen avnjutas kall och har då den en fudgekonsistens, eller rumstempererad och är då krämig.

Dekorera gärna med hasselnötter ovanpå.

Servera med en klick grädde.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^