Här lärde jag mig cykla

19 april 2008 21:11 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

På den här cykel- och gångvägen lärde jag mig cykla. Jag har ett väldigt tydligt minne av att pappa hade tagit bort stödhjulen, och hur han sprang bakom och höll i. Fast det gjorde han ju inte, för han hade släppt och jag kunde alldeles själv. Det gick jättebra tills jag upptäckte att han inte höll i. Då föll jag mot asfalten för att jag trodde att jag inte kunde.

I det vita huset som syns närmast växte jag upp, i lägenheten på bottenvåningen mot cykelvägen till. Där flyttade mina föräldrar in när det var nybyggt 1966 tror jag, och där bor de fortfarande. Jag och min lillebror Matti bodde i barnkammaren, som var det fönstret längst ner hitåt bakom syrenbuskarna, intill balkongen. När min storasyster Anna flyttade hemifrån, när jag var nio år tror jag, fick jag överta hennes rum med fönster mot cykelvägen.

dsc00787.jpg

Vindhemsgatan 16

19 april 2008 20:51 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

På vägen hem från Vasaparken gick vi längs Vindhemsgatan, och jag visade Viggo och Klara var jag bodde när jag flyttade hemifrån. Fina huset ritat av Gunnar Leche på Vindhemsgatan 16.

Där bodde jag ett år hösten 1988 och våren 1989 med Elisabeth Gräslund, Malin Vessby och Eva Gregefalk. Vi hade gått i samma klass på humanistisk linje på Katte, och precis tagit studenten. Hyrde i andra hand och hade ett kollektiv som vi kallade för feminist-humanisterna, eller om det möjligen var omvänd ordning.

När jag går förbi utanför och ser fasaden tänker jag särskilt på hur vi på senvåren brukade sitta i ett öppet fönster i mitt rum med benen utdinglande genom fönstret och äta frukost.

Om jag inte missminner mig var mina fönster de två som man ser längst till vänster på mittenvåningen. Elisabeth bodde också åt det hållet, och Malins och Evas rum hade utsikt över gården.

dsc00783.jpg

dsc00786.jpg

Utanför Upplandsmuseet

19 april 2008 20:33 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

Varje gång jag ser den här affischen blir jag så glad och varm i hjärtat. Den föreställer min fina kompis Maria Leijonhielm. I eftermiddags gick jag och barnen förbi Upplandsmuseet på väg till Vasaparken, och då hängde affischen där.

Anledningen att Maria finns på affischen är att hennes mamma Helena jobbade på Upplandsmuseet och gjorde den här utställningen, och Helena hade ett studentfoto av Maria på sin arbetsplats som passade så bra att utgå ifrån.

dsc00764.jpg

Små små frön

19 april 2008 13:53 | Allmänt, Bilder | 3 kommentarer

Nybakt bröd var jag sugen på i förmiddags. Viggo och Klara ville ut i trädgården och leka, så jag släppte ut dem, och så gjorde jag en deg som fick stå och jäsa medan jag var ute och tvättade fönstren. 40 minuter tog det att tvätta alla fönstren på utsidan, med litet avbrott för att kolla vad barnen ritade med gatkritorna och prat med grannar som gick förbi.

Viggo tyckte att det var jättegott med flingsaltet och alla frön i och på brödet. Linfrön, solrosfrön, sesamfrön och blå vallmofrön.

dsc00762.jpg

Nu ska jag se om vi kan komma iväg en sväng på stan och till Vasaparken och leka. Det är nästan sol nu.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^