Här lärde jag mig cykla

19 april 2008 21:11 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

På den här cykel- och gångvägen lärde jag mig cykla. Jag har ett väldigt tydligt minne av att pappa hade tagit bort stödhjulen, och hur han sprang bakom och höll i. Fast det gjorde han ju inte, för han hade släppt och jag kunde alldeles själv. Det gick jättebra tills jag upptäckte att han inte höll i. Då föll jag mot asfalten för att jag trodde att jag inte kunde.

I det vita huset som syns närmast växte jag upp, i lägenheten på bottenvåningen mot cykelvägen till. Där flyttade mina föräldrar in när det var nybyggt 1966 tror jag, och där bor de fortfarande. Jag och min lillebror Matti bodde i barnkammaren, som var det fönstret längst ner hitåt bakom syrenbuskarna, intill balkongen. När min storasyster Anna flyttade hemifrån, när jag var nio år tror jag, fick jag överta hennes rum med fönster mot cykelvägen.

dsc00787.jpg

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Också jag kommer i håg det där så tydligt. Det är ett stort steg, när ens barn tar ett nytt stort språng i sin utveckling.

    Fullt så glad var jag verkligen inte när du flyttade hemifrån, till det där tjejkollektivet som du skriver om i en annan text. Det var vemodigt, väldigt vemodigt. En epok var slut.

    Comment by Enn Kokk — 2008-04-20 13:28 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^