Vindhemsgatan 16

19 april 2008 20:51 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

På vägen hem från Vasaparken gick vi längs Vindhemsgatan, och jag visade Viggo och Klara var jag bodde när jag flyttade hemifrån. Fina huset ritat av Gunnar Leche på Vindhemsgatan 16.

Där bodde jag ett år hösten 1988 och våren 1989 med Elisabeth Gräslund, Malin Vessby och Eva Gregefalk. Vi hade gått i samma klass på humanistisk linje på Katte, och precis tagit studenten. Hyrde i andra hand och hade ett kollektiv som vi kallade för feminist-humanisterna, eller om det möjligen var omvänd ordning.

När jag går förbi utanför och ser fasaden tänker jag särskilt på hur vi på senvåren brukade sitta i ett öppet fönster i mitt rum med benen utdinglande genom fönstret och äta frukost.

Om jag inte missminner mig var mina fönster de två som man ser längst till vänster på mittenvåningen. Elisabeth bodde också åt det hållet, och Malins och Evas rum hade utsikt över gården.

dsc00783.jpg

dsc00786.jpg

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^