Söndageftermiddag med bullar och lek

13 april 2008 20:10 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

I eftermiddags hade vi besök av Jakob och Axel som går på Viggos dagisavdelning, och deras föräldrar Erik och Malin. Klara var så förväntansfull att hon stod en kvart och väntade vid fönstret innan de kom, och hoppade jämfota av lycka när de äntligen dök upp.

Först var Axel litet blyg, men sedan släppte det och alla barnen lekte och hade kul. Och så fikade vi och åt bullar och kakor. Barnen var rätt självgående i sin lek, så vi vuxna kunde sitta och fika och prata.

dsc00626.jpg

Det var inte lätt att lyckas ta bilder av barnen, som mest for omkring hela tiden. Och det var ju meningen. Axel, Jakob och Viggo.

dsc00636.jpg

Axel, Viggo, Klara och Jakob.

dsc00637.jpg

Klara och Axel lekte med lera. Lägg märke till Axels mycket fint nagellacksprydda naglar.

dsc00639.jpg

dsc00643.jpg

dsc00644.jpg

Viggo och Jakob ritar på Viggos rum.

dsc00645.jpg

Klara passade på att roffa åt sig de sista bullarna på slutet. Viggo blev litet sur.

dsc00650.jpg

Kardemumma, kanel och vanilj

13 april 2008 11:34 | Allmänt, Bilder | 4 kommentarer

Så luktar det här hemma. Trevlig doft. Men jag var tvungen att cykla till Konsum och köpa pärlsocker, för det var slut, så bullarna blev litet överjästa och ihopgräddade. Då blir de inte lika snygga. Det stör jag mig på, men inte så mycket.

För övrigt tycker jag att man inte ska snåla med det goda och onyttiga när man bakar bullar. Hellre inte äta så ofta då. För det är ju helt meningslöst att äta bullar som inte är så goda. Jag har 150 gram smör i degen, och snålar inte med smör och socker i fyllningen. Och så har jag både kanel och vaniljsocker i fyllningen, och så kardemumma i degen förstås.

dsc00624.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^