Pratsjunga

3 april 2008 22:47 | Allmänt, Lyssnar på | Inga kommentarer

På senare tid har jag lagt märke till hur Viggo pratsjunger mycket. Han berättar saker, och då sjunger han det. Hittar på allteftersom, och melodierna kommer till på samma sätt. Det är så roligt att lyssna.

Jag minns också det där från min barndom. Särskilt tydligt är ett minne från en bussresa, 811:an ut till Öregrund. Jag står på sätet och sjunger så hela bussen hör; om vad minns jag inte, men att det var hitta på allteftersom. Jag kan tänka mig att jag var så gammal som Viggo är nu.

Dagens kopp: Krakel Spektakel

3 april 2008 22:39 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

dsc00302.jpg

dsc00306.jpg

Redan under 1940-talet inledde Stig Lindberg ett samarbete med Lennart Hellsing och illustrerade flera av hans barnböcker. 1955 formgav han en barnservis med Krakel Spektakel-motiv. Den såldes i en box tillsammans med en Krakel Spektakel-bok.

Jag har bara koppen, som naturligtvis är sagolikt fin. Det är väldigt svårt att få tag i den här servisen, och jag letade länge innan jag lyckades komma över koppen på Tradera. Att den är svår att få tag i beror naturligtvis på att det är en barnservis i porslin, och att den i de flesta fall är sönderslagen eller sönderdiskad. Eller så älskad att man inte vill sälja den kanske.

Mina barn får inte dricka ur den här, bara så ni vet. Den är aningen för dyr och exklusiv för det. Men jag blir lycklig av att öppna skåpet och titta på den.

Flitens lampa

3 april 2008 17:40 | Allmänt | Inga kommentarer

Där ute utanför fönstret ser det ut att vara vår. Här inne på jobbet är det bara som vanligt. Jag har fått mycket gjort idag och känner mig ganska nöjd. Tyst är det nu när byggnadsarbetarna har gått hem och man slipper det evinnerliga borrandet. Ganska tyst också för att det är tomt. Bara jag och Lydia som är här och är flitiga.

Trams och annat

3 april 2008 9:15 | Allmänt | Inga kommentarer

Nu åker jag buss på väg till Stora Essingen. På tåget fick jag sällskap av Magnus. Trevligt som alltid. Vi pratade massa bildat trams, och obildat trams också för den delen. Det är lika underhållande med båda. Som till exempel när han refererade texten till en gammal JHF-kampsång. Varsågod att skriva den i kommentar nu Magnus. Eller att man alltid kan lita på Pierre. Det är en generell regel. Det är dagens sanning.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^