Flickor

27 oktober 2006 22:43 | Allmänt | 5 kommentarer

Hört på konferensen:
”…flickan som vi får träffa imorgon, Gunnela Björk.” Det var en av arrangörerna som sa det. Alltså, jag hatar när äldre män kallar vuxna kvinnor för flickor. Och Gunnela Björk är en historiker i 60-årsåldern. Mycket kompetent. Ingen liten flicka.

Engagerad

27 oktober 2006 22:38 | Allmänt | Inga kommentarer

Hört på konferensen:
”På den tiden var man engagerad i jobbet, inte i karriären.” Apropå att han ”satt i en skrubb” på LO och jobbade en gång i tiden, och inte hade stort glassigt arbetsrum. Bra sagt. Jag ser oftast igenom vilka som egentligen mest är engagerade i sin karriär, och som är engagerade i sitt jobb endast som ett medel för karriären.

Förföljd av Hönsa-Karin

27 oktober 2006 22:37 | Allmänt | 2 kommentarer

Skrivet onsdag 25/10.

Det blev alltså middag på Rådhuset. Det var bordsplacering, och jag fick trevligt sällskap som var lätta att prata med. Det bjöds mycket god libanesisk buffé, men underhållningen blev väl inte så lyckad. Först skulle det vara magdans som ett led i det orientaliska temat. Musiken var inte levande, utan från CD-skiva, och den hakade upp sig hela tiden. Senare kom det mera underhållning – Hönsa-Karin. Nu råkar jag tyvärr ha sett Hönsa-Karin och hennes följe tidigare. Flera gånger har jag till och med drabbats av denna plumpa buskisunderhållning. För en del år sedan uppträdde Hönsa-Karin flera gånger på IOGT-NTO:s förbundsarrangemang. Då med en repertoar med litet jämställdhetstema. Det gick mest ut på att driva med män, om hur slöa och ojämställda de är, och jag hatar verkligen det. Det finns inget roligt eller meningsfullt med att dra skämt om att män inte kan plocka upp sina smutsiga kalsonger efter sig. Jag menar, för vem är det roligt? Om man har det så hemma är det ju inte kul. Och om man inte kan identifiera sig med situationen faller det ju också. Det är lika sexistiskt att raljera över stereotyper av män som av kvinnor. Och jag har aldrig tyckt om sån där höhö-humor. Fast allra värst är män som skämtar om att de inte klarar hushållsarbete och hur tokigt det kan bli. Då vill jag bara långt bort.

Ensam på ett vandrarhemsrum I Örebro

27 oktober 2006 22:36 | Allmänt | Inga kommentarer

Skrivet onsdag 25/10.

Här sitter jag ensam på ett vandrarhemsrum i Örebro utan Internetuppkoppling. Jag får blogga litet och lägga ut det när jag kommer hem imorgon kväll.

Åkte till Örebro i morse för höstkonferens med Folkrörelsernas arkivförbund. Temat är Muntliga källor, och handlar om intervjuer och vittnesseminarier som metod, vilket inte är så vanligt i arkivvärden, där vi traditionellt arbetar med skriftliga källor. Det är väldigt intressant. Jag hade först inte tänkt åka på konferensen, eftersom jag har så svårt att hinna det jag ska på jobbet ändå, men bestämde mig förra veckan för att ändå åka, just för att det var så intressanta föreläsare. Det var hopplöst att få tag i ett hotellrum med en veckas varsel. Jag ringde massor av hotell som var fullbokade, men fick till slut napp på vandrarhemmet som ligger på det gamla kasernområdet. Enkelrum blev det i alla fall, och som tur var riktig säng med resårbotten. Om jag för en gångs skull ska få sova ostört en natt, utan Klara som vaknar och ska ha välling och bytas blöja på, så kan jag väl få sova bekvämt. Däremot är det ingen toa eller dusch på rummet, och promenaden till Rådhuset, där middagen var, tog en halvtimme.

Så trött

27 oktober 2006 22:34 | Allmänt | Inga kommentarer

Jag är så trött. Har verkligen jobbat jättemycket den här veckan. Har så mycket texter att skriva, forskarförfrågningar att besvara, diplom att skriva ut (inte den arbetsuppgift som känns viktigast för mig, men för personerna som ska ha diplomen är det viktigt), saker att ta reda på, och så åkte jag på konferens i Örebro i två dagar. Har skrivit, skrivit, skrivit så fort jag har kommit åt, på tåget och på vandrarhemmet sent på kvällen. Jag kom hem igår kväll, men jag hann bara sitta och jobba då. Jag måste jobba med massa texter i helgen också. Om jag inte levererar texten till IOGT-NTO informerar till Anton i tid på måndag har jag lovat att se en fotbollsmatch eftersom jag var sen med texten till förra numret. Jag tänker verkligen inte se nån match. Jag ska leverera i tid!

Jag hade ingen uppkoppling när jag var i Örebro, men jag skrev ett par blogginlägg som jag lägger ut nu.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^