Familjedag tema Rymden

18 oktober 2006 23:41 | Allmänt | Kommentering avstängd

Familjedag tema Rymden

Tid: söndagen den 22 oktober klockan 11.00-14.30
Plats: Drabanten, Bangårdsg. 13 i Uppsala

En resa i universum! Digital planetarium-visning. Det största är
Cosmonova i Stockholm, men det modernaste kommer till oss.
Löpande visning.

Verkstäder: experiment, teaterlekar, pyssel med mera – allt på
rymdtema. Aktiviteter för barn 6-13 år och föräldrar. Anmälan
senast 19/10 till uppsala@iogt.se el. 018-71 34 41.

Inträde: Barn 70 kr, vuxna gratis. Medlemmar i Junis 20 kr.
Det kostar 50 kr att bli medlem i Junis.

Välkomna!

IOGT-NTOs juniorförbund Uppsala

Efter dagis ska man bara cykla hem

18 oktober 2006 22:52 | Allmänt | 1 kommentar

Jag och Anita hade inbokat sedan länge att vi skulle ses på Våla-magasinet efter jobbet idag och titta på möbeltyg till nya sofföverdrag till Drabanten. Jag skulle lämna på dagis och Bo hämta, för att jag skulle kunna göra det i lugn och ro. Så fick jag ett möte inbokat på morgonen, så jag fick hämta på dagis som vanligt istället. Alltså cyklade jag ner på stan igen med barnen i cykelkärran efter att jag hämtat dem på dagis. Det är ganska tungt ska jag säga. Viggo somnade till under cykelturen.

Inne i affären fick jag bära på Klara hela tiden för att hon inte skulle sticka iväg och göra något tokigt. Viggo stack bara iväg litet grand, men gjorde inget tok. Däremot blev båda barnen rätt uttråkade, trötta och varma. Det var inte meningen att det skulle ta lång stund. Sigvard som är verkställande ledamot i fastighetsstyrelsen hade varit där tidigare och tittat ut två kvaliteter på tyg som vi fått offert på, så jag och Anita skulle bara titta att vi tyckte det var ok och välja nyans. Tyvärr hade den här säljaren inte så bra koll och virrade till det rätt mycket och svamlade, så när jag till sist sa till Anita att jag inte klarade att stanna med barnen längre, och att hon fick avsluta, hade vi varit där i 45 minuter och klockan var fem. Det hade inte behövt ta mer än max 20 minuter.

Så cyklade jag hem med mina trötta barn och fixade middag. När Bo kom hem kvart över sex var jag helt slut, men cyklade iväg igen ner till Drabanten för styrelsemöte med min IOGT-NTO-förening. Efter dagis ska man faktiskt bara cykla hem. Det är dagens lärdom.

Tvåordsmening

18 oktober 2006 22:26 | Allmänt | 2 kommentarer

Visserligen har Klara kunnat säga ”titta där” hur länge som helst, och det är ju en tvåordsmening, men idag på dagis sa hon ”mamma jobbar”.

Jag minns att Viggos första treordsmening var ”blomma ta den”. Bra mening, tycker jag. Det var en gång när vi skulle hem till Jenny och Björn-Erik och fika, och jag hade varit ute i Stabbyskogen och plockat en bukett blommor åt dem. När jag stod i köket och skulle linda papper om buketten tappade jag en blomma som Viggo tog upp åt mig och sa ”blomma ta den”.

Mera traderafynd

18 oktober 2006 22:13 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Den här friluftsväskan fyndade jag för en tia! Det är en axelremsväska som kan göras om till ryggsäck. Invändigt har den två fack för termosar eller flaskor. Jag tycker att den är så retrocool och snygg med sina inte så perfekt påsydda tygmärken.

friluftsvaska

Tiger

18 oktober 2006 22:07 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Den här helt oanvända me&i-tröjan fyndade jag på tradera för 91 kronor.

tiger

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^