Tvåordsmening

18 oktober 2006 22:26 | Allmänt | 2 kommentarer

Visserligen har Klara kunnat säga ”titta där” hur länge som helst, och det är ju en tvåordsmening, men idag på dagis sa hon ”mamma jobbar”.

Jag minns att Viggos första treordsmening var ”blomma ta den”. Bra mening, tycker jag. Det var en gång när vi skulle hem till Jenny och Björn-Erik och fika, och jag hade varit ute i Stabbyskogen och plockat en bukett blommor åt dem. När jag stod i köket och skulle linda papper om buketten tappade jag en blomma som Viggo tog upp åt mig och sa ”blomma ta den”.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Det har hon kanske av mig. Jag har sagt ”Mamma jobbar” flera gånger när jag haft hand om henne för att förklara var du är. Jag har alltid lag till: Mamma kommer hem igen.

    Comment by Birgitta Dahl — 2006-10-19 17:14 #

  2. En viktig visdom att kommunicera med omvärlden – mamma jobbar. Och du är i vanlig ordning en sådan där praktmamma som kommer ihåg att skriva ner vad barnen säger. Dottern sade sin första tvåordmening samma dag jag och hennes lillebror kom hem från BB, så jag vet hur gammal hon var. Men inte vad hon sade.

    Comment by Anna-Karin — 2006-10-24 12:51 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^