Troligen scharlakansfeber

8 oktober 2006 14:15 | Allmänt | 1 kommentar

Nu har jag pratat med sjukvårdsrådgivningen. Vi kom fram till att det troligen är scharlakansfeber. Det är en streptokocksjukdom som ska behandlas med penicillin, men vi råkar ha tid på bvc imorgon eftermiddag för 1,5-årskontroll och 4-årskontroll, så då kan vi gå dit och göra kontrollen för Viggo och undersöka Klara. Distriktssköterskan får skriva ut penicillin utan läkarundersökning om det är scharlakansfeber. Däremot kan Klara inte få sitt vaccin som man får på 1,5-årskontrollen när hon är sjuk, så jag måste gå dit med henne igen vid ett senare tillfälle. Efter ett par dagars penicillinkur är hon smittfri och kan gå på dagis igen om hon fortsätter att ha normalt allmäntillstånd som nu.

Löjligt

8 oktober 2006 13:18 | Allmänt, Trädgård | Inga kommentarer

Före lunch var jag ut i trädgården och grävde upp potatis och skördade resten av de gula lökarna. Jag hade inte planterat rosenbuskarna och perennerna som jag fick i födelsedagspresent, och när jag ändå var i grävtagen passade jag på att höstgräva i grönsakslandet för att plantera buskarna där. Det gick löjligt enkelt om man jämför med den hopplöst tunga lerjorden på kolonilotten. Jag blir så nöjd varje gång jag tänker på det att jag slet med att lassa ut sand och fin jord i det nyanlagda landet förra hösten. Det var verkligen värt besväret. Nu har jag bara lökväxterna kvar att sätta.

Många prickar, lite sjuk

8 oktober 2006 13:11 | Allmänt | Inga kommentarer

För att citera Anna-Clara Tidholms barnbok Lite sjuk, många prickar är det just nu på Klara. Det är dock det enda symptomet. Hon har 37,8 i temp, knappt någon feber alls för ett barn. Och pigg och glad är hon. Men små små prickar är det precis överallt, till och med i handflatorna och på fotsulorna. Har försökt ringa sjukvårdsrådgivningen, men de säger bara att det är många samtal just nu, försök igen senare. Brukar man inte få knappa in sitt nummer, och så ringer de upp när man står på tur? Är i vilket fall inte orolig för Klaras hälsa så där akut.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^