Nygammal vana

14 oktober 2006 19:39 | Allmänt | 2 kommentarer

I mellanstadiet simtränade jag två gånger i veckan i Uppsala simsällskap. Det är den enda organiserade idrottsaktivitet som jag har sysslat med. Naturligtvis ville de att man skulle tävla på helgerna, men det ville inte jag, så jag slutade efter två-tre år. Däremot slutade jag inte motionssimma. Jag gjorde det till och från under högstadiet, gymnasiet och universitetsåren. Nu har jag dock inte motionssimmat regelbundet på säkert tio år, men idag satte jag igång igen! Jag bestämde mig egentligen för ett par veckor sedan, men har inte kunnat sätta igång på grund av förkylningen.

Jag har tänkt simma ett par vardagmorgnar i veckan och en gång på helgen. Simhallen ligger i vår stadsdel, på vägen till stationen. På vardagar öppnar de 6.15, och jag ska försöka vara där då och simma en halvtimme och sedan åka till jobbet. Jag brukar aldrig orka räkna längder, jag tappar alltid bort mig, men jag vet att jag simmar en kilometer på en halvtimme.

Det var verkligen skönt att simma, och sedan var jag en sväng in på äventyrsbadet och satt i bubbelbadet en stund, och jag avslutade med bastu. Till vardags blir det dock bara motionssim, och sedan snabb dusch. Har inte tid annars, och dessutom blev jag otroligt seg av bastun.

Klaras nya vinterkängor

14 oktober 2006 19:23 | Allmänt, Bilder | 3 kommentarer

Idag var jag och köpte Klaras nya vinterkängor som hade kommit till butiken.

vinterkangor

Svamputflykt till Björklinge

14 oktober 2006 18:49 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

I förmiddags åkte vi på svamputflykt hela familjen. Vi hittade en del vanliga kantareller och massor av trattkantareller. Med två småbarn kan man ju inte vara ute hur länge som helst, så vi nöjde oss när vi hade plockat kanske tvåtredjedels papperskasse full. Tyvärr råkade den gå sönder av fukt och tyngden när vi var på väg tillbaka genom skogen, men vi hade ett par plastkassar som vi plockade upp det i. Så här såg det ut:

trattkantareller

Naturligtvis passade vi på att ha picknick. Kanelbullar, festis till barnen och varm choklad till oss.

klara_fikar

viggo_fikar

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^