Hela världen

4 oktober 2006 23:02 | Allmänt | 2 kommentarer

Igår när vi kom hem från dagis skulle vi bygga plasticant.

Jag: Vad ska vi bygga då?

Viggo: Ja, vi ska bygga hela världen. Kan vi det?

Och så visade han en bild på baksidan av plasticantbroschyren med massa skyskrapor, broar och annat, inramat av alla möjliga nationsflaggor. Jag sa att vi nog varken skulle hinna det, eller att bitarna skulle räcka. Och vi hann bara en linbana och ett höghus innan det var dags för middag.

Om någon är intresserad av att bygga hela världen med Viggo är ni välkomna hit. Ni kan bygga med plasticant, lego, kulbana, kugghjul, briojärnväg och mycket annat.

Om pappor

4 oktober 2006 22:54 | Allmänt | 1 kommentar

Så här sa Viggo häromdagen:

När jag blir stor ska jag bli pappa. Då ska jag ha glasögon.

Som en hemmafru på 60-talet

4 oktober 2006 22:50 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Jag har ju tidigare skrivit om klädmärket me&i, som gör barnkläder i 70-talsretrostil, och bara säljs genom hemförsäljning. Igår kväll var jag värdinna för en me&i-träff hemma hos mig. Det kom en säljare hit och jag hade bjuit in bekanta som är småbarnsföräldrar. Jag hade väl bjudit 15 stycken eller så, men i slutändan blev vi bara fem personer. Det är inte lätt att komma loss en vardagkväll när man är småbarnsförälder, och nu har förkylningstiderna startat också. Först visade säljaren kläderna, sedan fick vi titta själva och beställa, och så packade säljaren ihop och stack, och vi fikade och pratade politik och annat. Det blev en trevlig kväll. Barnen ville förstås inte alls gå och lägga sig, men de somnade till slut.

Johanna frågade säljaren varför de har valt att bara jobba med hemförsäljning och inte internetförsäljning, och hon sa att de tyckte att det var ett trevligt sätt att slå ihop att hinna träffa vänner och umgås, samtidigt som man handlade kläder som man inte har tid till. Jag tror ju att en baktanke är att att det ger en viss exklusivitet och status åt märket, och att folk köper mer för att de känner att det är enda tillfället. Men visst är det trevligt, och jag gillar verkligen kläderna.

Det här beställde jag åt barnen. (Bilderna kommer från me&i:s hemsida.)

Discoapatröja till Viggo.
diskoapa

Pirattröja till Viggo. Dödskallen och benknotorna är en påsydd applikation.
pirat

En turkos velourtunika med brunt hjärta och bruna velourbyxor till Klara.
plysch

Prickblommeklänning till Klara.
prickblomma

Jag var även sugen på prickblommeomlottklänningen till mig, men den var onesize, och för liten för mig och för stor för Maria, konstaterade vi.

Det blev ingen konsert

4 oktober 2006 22:18 | Allmänt, Lyssnar på | 1 kommentar

Nu kan ni tycka litet synd om mig. Ikväll skulle jag ha gått på Debaser med Åsa och lyssnat på min brorsa när han spelade i förbandet med Gabriel Munck, och sedan på Mando Diao. Jag har dock varit förkyld sedan i helgen, och har suttit hemma och jobbat måndag och tisdag för att se till att bli frisk till idag. Eftersom jag inte var säker på om jag skulle vara tillräckligt frisk för att gå på konserten hade jag inte förköpt biljett, och idag var det slutsålt. Ingen konsert för mig alltså. Snopet. Men jag är ganska hostig, så jag försöker intala mig att det bara hade varit jobbigt. Jag får nöja mig med att tvätta mig med den väldigt rosa Rock Star Soap från Lush som jag fick i födelsedagspresent från min svägerska Karin.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^