Som en hemmafru på 60-talet

4 oktober 2006 22:50 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Jag har ju tidigare skrivit om klädmärket me&i, som gör barnkläder i 70-talsretrostil, och bara säljs genom hemförsäljning. Igår kväll var jag värdinna för en me&i-träff hemma hos mig. Det kom en säljare hit och jag hade bjuit in bekanta som är småbarnsföräldrar. Jag hade väl bjudit 15 stycken eller så, men i slutändan blev vi bara fem personer. Det är inte lätt att komma loss en vardagkväll när man är småbarnsförälder, och nu har förkylningstiderna startat också. Först visade säljaren kläderna, sedan fick vi titta själva och beställa, och så packade säljaren ihop och stack, och vi fikade och pratade politik och annat. Det blev en trevlig kväll. Barnen ville förstås inte alls gå och lägga sig, men de somnade till slut.

Johanna frågade säljaren varför de har valt att bara jobba med hemförsäljning och inte internetförsäljning, och hon sa att de tyckte att det var ett trevligt sätt att slå ihop att hinna träffa vänner och umgås, samtidigt som man handlade kläder som man inte har tid till. Jag tror ju att en baktanke är att att det ger en viss exklusivitet och status åt märket, och att folk köper mer för att de känner att det är enda tillfället. Men visst är det trevligt, och jag gillar verkligen kläderna.

Det här beställde jag åt barnen. (Bilderna kommer från me&i:s hemsida.)

Discoapatröja till Viggo.
diskoapa

Pirattröja till Viggo. Dödskallen och benknotorna är en påsydd applikation.
pirat

En turkos velourtunika med brunt hjärta och bruna velourbyxor till Klara.
plysch

Prickblommeklänning till Klara.
prickblomma

Jag var även sugen på prickblommeomlottklänningen till mig, men den var onesize, och för liten för mig och för stor för Maria, konstaterade vi.

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Snygga kläder alltihop. Både Viggo och Klara kommer att bli fina i dem.

    Comment by Kristina Strömberg — 2006-10-05 0:01 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^