Om man springer fram och tillbaks kan man inte somna

21 oktober 2006 23:56 | Allmänt | Inga kommentarer

När vi kom ut från Fyrishov hade Maria hört av sig och undrat om hon, Magnus och Helmer kunde komma och hälsa på ikväll. Så det blev snabbstädning, och så bjöd vi på middag. Helmer har blivit så stor, och tycker det är spännande och roligt med Viggo och Klara, som gärna underhåller honom. De ville inte gå och lägga sig, och deras taktik då är att springa fram och tillbaka i vardagsrummet, hallen och Klaras rum. Då kan man inte somna, trots att man är jättetrött. Nåväl, det gjorde de tillslut.

På äventyrsbadet med Viggo

21 oktober 2006 23:47 | Allmänt | 3 kommentarer

Det är egentligen galet att Viggo aldrig har badat i bassäng tidigare, trots att Fyrishov ligger bara 7 minuter ifrån oss med cykel. Men jag har nog varit rädd att det ska hända något om jag brister i uppmärksamhet en sekund. Naturligtvis hade han jättekul, och han har respekt för vatten. Det är snarare så att jag övar honom på att våga saker än att han sticker iväg. De små rutschkanorna som inte är större än den Viggo fick i födelsedagspresent gick bra. Den enorma vattenrutschkanan är det inte tal om. Där får man sån fart att man sjunker ner i under vattnet när man landar, så där måste man ju kunna simma. Men det fanns en mittemellanrutschkana som vi åkte tillsammans en gång. Viggo satt i mitt knä. Han tyckte det var kul, men när vi landade kom han litet under ytan med huvudet, så då vågade han inte åka mer. Så satt vi en del i bubbelpoolen, gick in bakom vattenfallen och i grottan och sprutade vatten. Efteråt satt vi i bastun en stund. Bastat har Viggo aldrig gjort förut heller, trots att vi har bastu här i huset (som är fullbelamrad av flyttkartonger) och att mamma och pappa har bastu på landet. Jag förklarade att det var väldigt varmt, och att vi kunde gå ut så fort Viggo ville. Först satt vi på nedersta avsatsen, men sen ville Viggo sitta allra högst upp. Han tyckte det var jättemysigt.

Nu undrar jag vad ni andra småbarnsföräldrar tycker. Ska man använda sådana där uppblåsbara armpuffar (vet inte vad det heter) på barnen? Har hört både för och mot.

Colours are brighter – Songs for children and grown ups too

21 oktober 2006 10:40 | Allmänt, Lyssnar på | Inga kommentarer

Läste i Svd igår om den brittiska barnskivan Colours are brighter – Songs for children and grown ups too. Det är en skiva med popmusik för barn, där en rad kända artister skrivit egna låtar. Medverkar gör till exempel Belle and Sebastian och Kathryn Williams, två av mina favoriter. Det låter väldigt lovande. Den ska jag beställa. Här är hela låtlistan:

1. Go Go Ninja Dinosaur – Four Tet feat Preincess Watermelon
2. A Skeleton Bang – Rasputina
3. Jackie Jackson – Franz Ferdinand
4. I Am An Astronaut – Snow Patrol
5. Three Cheers For Pooh/Cottleston Pie/Piglet Ho -Divine Comedy
6. The King And I – Kooks
7. David Wainwright’s Feet – Half Man Half Biscuit
8. Tide Up Tidy Up – Barcelona Pavilion
9. Our Dog Is Getting Older Now – Jonathan Richman
10. The Monkeys Are Breaking Out Of The Zoo – Belle And Sebastian
11. Mud – Ivor Cutler Trio
12. Big Ol’ Bug Is The New Baby Now – Flaming Lips
13. Night Baking – Kathryn Williams

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^