På äventyrsbadet med Viggo

21 oktober 2006 23:47 | Allmänt | 3 kommentarer

Det är egentligen galet att Viggo aldrig har badat i bassäng tidigare, trots att Fyrishov ligger bara 7 minuter ifrån oss med cykel. Men jag har nog varit rädd att det ska hända något om jag brister i uppmärksamhet en sekund. Naturligtvis hade han jättekul, och han har respekt för vatten. Det är snarare så att jag övar honom på att våga saker än att han sticker iväg. De små rutschkanorna som inte är större än den Viggo fick i födelsedagspresent gick bra. Den enorma vattenrutschkanan är det inte tal om. Där får man sån fart att man sjunker ner i under vattnet när man landar, så där måste man ju kunna simma. Men det fanns en mittemellanrutschkana som vi åkte tillsammans en gång. Viggo satt i mitt knä. Han tyckte det var kul, men när vi landade kom han litet under ytan med huvudet, så då vågade han inte åka mer. Så satt vi en del i bubbelpoolen, gick in bakom vattenfallen och i grottan och sprutade vatten. Efteråt satt vi i bastun en stund. Bastat har Viggo aldrig gjort förut heller, trots att vi har bastu här i huset (som är fullbelamrad av flyttkartonger) och att mamma och pappa har bastu på landet. Jag förklarade att det var väldigt varmt, och att vi kunde gå ut så fort Viggo ville. Först satt vi på nedersta avsatsen, men sen ville Viggo sitta allra högst upp. Han tyckte det var jättemysigt.

Nu undrar jag vad ni andra småbarnsföräldrar tycker. Ska man använda sådana där uppblåsbara armpuffar (vet inte vad det heter) på barnen? Har hört både för och mot.

3 kommentarer

 1. Kul att Viggo gillar bastu. Men han har ju lite estländare i sig också. Nästa sommar ska vi se till att han får bada bastu här hos oss i Öregrund. Till det allra bästa med att göra det här hör att man kan sitta utomhus i morgonrock och eftertorka. Det är en lika ljuvlig upplevelse som själva bastun.

  Jag minns också, när jag tränade dig att gå i bastun. Det var också här i Öregrund, men vi hade ingen egen bastu då utan gick till den kommunala, den som då låg bredvid Hasselbacken. Efteråt gick vi till Lundeborgs och fikade i trädgården. Du fick välja något smaskigt ur kondisdisken, och så drack du läsk eller saft till. Jag drack kaffe.

  Comment by Enn Kokk — 2006-10-22 11:43 #

 2. På babysimmet som vi går på http://www.linnea.se/ använder de uppblåsbara armpuffar (jag har sett det på äldre barn). De tycker däremot inte om badringar som simhjälmedel – de säger att barnet kommer aldeles för högt upp (hakan hamnar inte i vattnet) men att man gärna kan använda det till flytt/lekhjälpmedel. Helmer tyckte det var jättekul.

  Sist använde fick de också använda flytvästar. Visste ni att inga flytvästar är gjorda för att användas tillsammans med blöjor. Blöjorna kan fyllas med vatten – och då blir de så klart jättetunga eller så bildas en luftficka och då kan det vara svårt för västen att vända barnet. Barn i båt med väst skall alltså vara utan blöjor – det var helt nytt för mig.

  Comment by Maria Haglund — 2006-10-22 13:24 #

 3. När jag var liten och älskade att bada hade vi en slags baddräkter som kallades Polyotter eller nåt sånt. Det var nån granne som hade beställt dem nånstansifrån. Konceptet är en baddräkt, med sydda fickor som man kan ha flyt-grejer i, och så kan man ta ur en efter en, när man blir bättre på att simma. Jag har för mig att jag såg ett liknande koncept på den begagnade barnklädes- och prylaffären som ligger vid Fältöversetn i Stockholm, så de finns nog nu också. Jag tycker det är en idealisk grej, att ha flythjälp på armarna blir ju liksom ivägen för att träna simning på rätt sätt. Men på Polyotter-varianten stör inte flythjälpen, den hjälper bara.

  Comment by Lisa — 2006-10-22 20:05 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^