Nygammal vana

14 oktober 2006 19:39 | Allmänt | 2 kommentarer

I mellanstadiet simtränade jag två gånger i veckan i Uppsala simsällskap. Det är den enda organiserade idrottsaktivitet som jag har sysslat med. Naturligtvis ville de att man skulle tävla på helgerna, men det ville inte jag, så jag slutade efter två-tre år. Däremot slutade jag inte motionssimma. Jag gjorde det till och från under högstadiet, gymnasiet och universitetsåren. Nu har jag dock inte motionssimmat regelbundet på säkert tio år, men idag satte jag igång igen! Jag bestämde mig egentligen för ett par veckor sedan, men har inte kunnat sätta igång på grund av förkylningen.

Jag har tänkt simma ett par vardagmorgnar i veckan och en gång på helgen. Simhallen ligger i vår stadsdel, på vägen till stationen. På vardagar öppnar de 6.15, och jag ska försöka vara där då och simma en halvtimme och sedan åka till jobbet. Jag brukar aldrig orka räkna längder, jag tappar alltid bort mig, men jag vet att jag simmar en kilometer på en halvtimme.

Det var verkligen skönt att simma, och sedan var jag en sväng in på äventyrsbadet och satt i bubbelbadet en stund, och jag avslutade med bastu. Till vardags blir det dock bara motionssim, och sedan snabb dusch. Har inte tid annars, och dessutom blev jag otroligt seg av bastun.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Låter jätteskönt. Hoppas du får möjlighet att hålla igång. Har haft ambitionen själv vissa perioder, men aldrig lyckats hålla igång på allvar. Är nog för lat!

    Comment by Kristina Strömberg — 2006-10-14 20:43 #

  2. Så bra! Jag brukar gå och simma två gånger i veckan på vinterhalvåret och ska just börja. På sommaren är jag ju ute i trädgården flera timmar varje dag. Man mår väldigt bra av simningen.

    Comment by Birgitta Dahl — 2006-10-15 10:24 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^