Troligen scharlakansfeber

8 oktober 2006 14:15 | Allmänt | 1 kommentar

Nu har jag pratat med sjukvårdsrådgivningen. Vi kom fram till att det troligen är scharlakansfeber. Det är en streptokocksjukdom som ska behandlas med penicillin, men vi råkar ha tid på bvc imorgon eftermiddag för 1,5-årskontroll och 4-årskontroll, så då kan vi gå dit och göra kontrollen för Viggo och undersöka Klara. Distriktssköterskan får skriva ut penicillin utan läkarundersökning om det är scharlakansfeber. Däremot kan Klara inte få sitt vaccin som man får på 1,5-årskontrollen när hon är sjuk, så jag måste gå dit med henne igen vid ett senare tillfälle. Efter ett par dagars penicillinkur är hon smittfri och kan gå på dagis igen om hon fortsätter att ha normalt allmäntillstånd som nu.

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Bo och Per fick scharlakansfeber strax före jul ett år. Det räckte då med att distriktsköterskan konstaterade det och de fick penicillin. Jag – som inte haft sjukdomen – fick en penicillinkur också eftersom jag fick några utslag men ingen feber. Det gick över på några dagar och de hade inga större besvär. Det var värre med mässling och vattkoppor. Hoppas att det går fort över. Min mor hade i sin barndom en allvarligare form av sjukdomen och fick ligga länge på epidemisjukhus (före penicillinets upptäckt). Så är det inte numera.

    Comment by Kristina Strömberg — 2006-10-08 15:37 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^